auto-wassen-koud-weer

Je auto wassen bij koud weer

De bladeren van weer van de bomen en het kwik is zelfs alweer onder nul geweest. Maar kun je eigenlijk je auto nog wel wassen met deze koude temperaturen? We geven je wat bruikbare tips voor het wassen van je auto bij koud weer. 

Waarom je auto wassen bij koud weer?

Misschien moeten we eerst deze vraag maar eens beantwoorden. Want waarom zou je in de kou naar buiten gaan om je auto te wassen? Het antwoord op die vraag is absoluut: strooizout! Strooizout maakt de wegen veiliger, maar is een absolute boosdoener voor de slijtage van je auto. Het spat direct tegen de wielkasten en de onderkant van je auto aan, waar het beschadigingen op belangrijke onderdelen kan veroorzaken. En natuurlijk nog het strooizout wat in combinatie met vocht lelijke doffe plekken op je lak creëert, áls je er niet op tijd bij bent. Wanneer je zolang mogelijk van je auto wilt genieten is het dus zaak om dat strooizout zo snel mogelijk te verwijderen. En ja, ook in de winter zul je dus de moed bij elkaar moeten verzamelen om de kou te trotseren en je auto te verzorgen.

bevroren-ruiten

Je auto wassen als het koud is

Het is dus koud en je besluit je auto te wassen. Goedzo! Bedenk dan wel even van tevoren of het boven of onder de 0 graden is. Bij temperaturen onder de nul zijn er nog wat extra maatregelen die je kunt nemen. Begin bij koud weer, en dus het gebruik van pekel, altijd met grondig spoelen. Als er nog strooizout op je auto zit wanneer je met een spons aan de slag gaat kun je lelijke krassen in je lak maken. Gebruik bij voorkeur lauw water. Daarna kun je de auto wassen zoals je gewend bent. Natuurlijk wel met krasvrije sponzen en lakvriendelijke autoshampoo. Neem het zeker voor het onzekere en maak je auto bij koude temperaturen goed droog na het wassen. En we kunnen het natuurlijk niet vaak genoeg zeggen; maar voorkomen is beter dan genezen. Dus als je dat nog niet had gedaan is het nu het moment om je auto in de wax te zetten en te beschermen tegen alle winterse invloeden.

Je auto wassen als het vriest

Ben jij een echte doorzetter en ben je zelfs te bereid je auto te wassen wanneer het vriest? Dat kan, maar volg dan wel even deze extra tips op om het jezelf makkelijker te maken:

  • Zorg dat alle rubbers ingevet zijn zodat ze niet uitdrogen.
  • Bescherm je ruitenwissers met beschermhoesjes.
  • Gebruik anti-vries op je sloten, zodat ze na het wassen niet bevriezen.
  • En het allerbelangrijkste: zorg dat je alles heel goed droog maakt na het wassen!

Ga jij je auto goed verzorgen deze winter? Meer tips over autoverzorging in de winter en het winterklaar maken van je auto lees je in deze blog. En met december weer in zicht kun je je maar beter ook vast voorbereiden op de eerste vuurwerkresten op je autolak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *