autopoetsmiddelen

5 essentiële autopoetsmiddelen voor de beginnende autopoetser

Autopoetsmiddelen, je hebt er nogal wat keuze in. Vaak geven we je tips over gedetailleerde problemen en raden we je specifieke producten aan. Maar waar kun je nu het beste mee beginnen als je nog helemaal niks in huis hebt? Voor iedereen die aan zijn eerste auto begint of heeft besloten een nieuwe hobby op te pakken; De vijf essentiële autopoetsmiddelen voor de beginnende autopoetser. 

Welke autopoetsmiddelen moet je minimaal in huis hebben?

Als beginnend autopoetser kan het aanbod van producten een beetje overweldigend zijn. Er zijn door de jaren heen behoorlijk wat producten ontwikkeld en voor ieder probleem is een specifieke oplossing. Omdat je waarschijnlijk niet alles in één keer kunt of wilt aanschaffen helpen we je een beetje op weg om te bepalen wat je nu écht nodig hebt als je thuis je auto wilt gaan poetsen. Daarna kun je de collectie natuurlijk aanvullen, zodat jij een het thuis poetsen van je auto professioneel aan kunt pakken.

Deze autopoetsmiddelen vormen de basis van een goede autopoets set:

  1. Autoshampoo
  2. Microvezel (doeken, sponsen of washandschoenen)
  3. Wax
  4. Velgenreiniger
  5. Interieurreiniger

Autoshampoo

Als beginnende thuispoetser is dit je eerste les: huis, tuin en keukenmiddelen zijn geen autopoetsmiddelen. Dat klinkt misschien even heel kinderachtig, maar je ziet helaas nog steeds weleens mensen op straat hun auto met afwasmiddel wassen. Autolak is hier echter echt niet voor gemaakt. Bovendien is straatvuil toch echt wat anders dan de etensresten in je bord. Investeer dus in een degelijke autoshampoo. Je spaart hiermee je lak en verwijdert al het vuil waar een auto mee te maken krijgt. Een alleskunner en de eerste staple van je autowas set:

Microvezel

Als je vaker onze blogs hebt gelezen weet je dat we het heel vaak hebben over je auto wassen zonder krassen. Krasvrij wassen begint bij goed voorspoelen en gaat verder bij het gebruiken van microvezel. Een schone microvezeldoek verzekert je van een krasvrij resultaat en is essentieel in iedere autopoets set. Of je nu liever gebruikt maakt van een spons, washandschoen of doek. Tegenwoordig bestaat er overal een microvezel versie van. Een handig basisproduct waar je meerdere handelingen mee uit kunt voeren is de microvezeldoek.

Autowax

Wax on. Wax off. Nog steeds het leukste onderdeel van autopoetsen; je auto in de wax zetten. Het herstelt, beschermt en shined. Autowax is er in allerlei uitvoeringen aangepast op specifieke problemen, geuren of kleuren. Maar hoe beter te beginnen dan met de echte original van Turtle Wax.

Velgenreiniger

Als je een beetje van je beginnende poetswerk wilt genieten kunnen glimmende velgen natuurlijk niet ontbreken. Dat zijn toch een beetje de kersen op de taart van een mooie schone auto. Wanneer je velgen niet goed bijgehouden zijn zul je merken dat dit nog best een lastig klusje kan zijn. Maar met de juiste producten en regelmatig onderhoud zul je zien dat dit steeds beter gaat. Schaf een goede velgenreiniger aan die in staat is om remstof te verwijderen.

Interieurreiniger

Het auto interieur reinigen is niet iedereen zijn hobby, maar wel nodig. De binnenkant van je auto is namelijk een verzamelplaats voor bacteriën. Denk aan al het straatvuil wat je van buiten mee naar binnen neemt. Een schoon auto interieur ziet er goed uit, maar is ook essentieel voor je gezondheid. Houd dit dus ook echt bij. Een mooi product om mee te beginnen is de Turtle Wax Interior 1. Dit is een alles in 1 product voor het schoonmaken van de binnenkant van je auto, met een handig borsteltje waar je de bekleding mee kunt schrobben.

Turtle Wax Interieur reiniger autobekleding-reiniger-turtle-wax-interior1

Met deze autopoetsmiddelen maak je een goede start als thuispoetser. Heb jij alles al in huis om te beginnen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *