dode-insecten-van-je-auto-verwijderen-insectenverwijderaar-mug-op-auto

Dode insecten van je auto verwijderen

Heerlijk die zonnige zomerdagen, maar als je ‘s avonds naar huis rijdt zit je auto vaak helemaal onder de dode muggen. Bah! Niet zo’n fraai gezicht die vlekken die het achterlaat. Insecten-vlekken verwijderen én voorkomen, je leest er alles over in deze blog. 

Wist je dat een mug maar 2 km/u vliegt?

insecten-van-auto-verwijderen-mug-op-auto-autolak-wax

Makkelijk en snel insecten verwijderen van je auto

Het is niet alleen een smerig gezicht, maar ook nog eens hardnekkig vuil. Als je auto een dagje in de zon heeft gestaan zitten die dode muggen vaak helemaal vast gebakken. Dan kan het ineens lastig verwijderen worden. Gebruik daarom een product met sterke oplosmiddelen om alle insecten van je auto te verwijderen. Insecten verwijderen kun je het beste in de volgende stappen doen: 

  1. Spoel je auto eerst ruim met water af om al het losse vuil en zand te verwijderen. 
  2. Spray met een afstand van 15 á 20 cm Turtle Wax Bug & Tar remover op de oppervlakken met de aangekoekte insecten. Turtle Wax Bug & Tar remover is veilig te gebruiken metaal, lak, plastic en glas. 
  3. Je kunt de spray meteen afnemen met een schone, droge microvezeldoek, het heeft verder geen inwerktijd! 

Turtle Wax Bug & Tar remover kopen? 

Vlekken van insecten op je auto voorkomen

Met een goede insectenverwijderaar ben je snel geholpen op zomerse dagen. Maar om het jezelf nog wat makkelijker te maken kun je er beter ook voor kiezen om je auto te waxen. De waxlaag zorgt er namelijk voor dat de vlekken van insecten niet zo diep in je lak komen en de volgende keer nog makkelijker te verwijderen zijn. 

Een auto waxen doe je zo:

  • Wax on:  Wrijf met de Applicator Pad met draaiende bewegingen de wax op het lakwerk. Gebruik niet teveel wax, te veel overtollige wax is later lastig weg te poetsen. Laat de autowax zo’n 4 á 5 minuten drogen tot er een doffe waas ontstaat. 
  • Wax off: Als de wax goed is ingewerkt ga je de overtollige wax verwijderen met een schone, droge microvezeldoek. Dit doe je weer met draaiende bewegingen. Oefen hierbij lichte druk uit op het lakwerk. Poets met draaiende bewegingen en lichte druk tot de lak weer een oogverblindende glans heeft.

Een auto waxen doe je altijd pas als hij schoon en droog is. En ook al is het erg lekker weer, ga tijdens het waxen nooit in de volle zon staan! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *