doffe koplampen herstellen turtle wax polijst

Turtle Wax Koplamp Reparatieset gebruiken

Na tijd en blootstelling aan de elementen kan de helderheid van de koplampen en achterlichten van auto’s worden verminderd als gevolg van schade door de zon, oxidatie en krassen. Bewolkte, mistige en vergeelde lenzen kunnen de koplamp functie ‘s nachts of tijdens slecht zicht verminderen, wat vooral gevaarlijk is tijdens het herfst- / winterseizoen. De Turtle Wax Koplamp Reparatieset bevat de essentiële tools om thuis de helderheid van de koplamp en het achterlicht te herstellen, zonder dat je hoeft te investeren in nieuwe koplamplenzen!

Waar is de Turtle Wax Koplamp Reparatieset voor? 

De Turtle Wax Koplamp Reparatieset wordt gebruikt om vergeling van de koplampen te herstellen. Het is dé oplossing voor verkleurde en doffe koplampen. De set is tevens inzetbaar voor het herstellen van de achterlichten van de auto. 

 • Maakt je koplampen APK-proof
 • Herstelt vergeelde en doffe koplampen
 • Beschermt de koplampen tegen weersinvloeden en vuil
 • Bevordert de lichtopbrengst van de koplampen
 • Verwijdert oxidatie 

Inhoud van de set

Wat zit er in de Turtle Wax Koplamp Reparatieset? Met deze complete set heb je meteen alles wat je nodig hebt om je doffe koplampen te herstellen: 

 • Headlight Clarifying Compound – Met dit polijstmiddel verwijder je krassen en schaafplekken van je koplamp. 
 • Schuurpads – Fijn en grof. 
 • Spray lubricant – Wordt gebruikt om in combinatie met de schuurpads aanslag en vuil van de koplampen te verwijderen. 
 • Lens base coat wipe – Hiermee bereid je de koplampen voor op het aanbrengen van de beschermende laag. De beschermende coating zal hierdoor beter hechten aan je verlichting. 
 • Lens sealing wipe – Hiermee breng je de beschermende coating aan op je koplampen. Zo zijn je koplampen langer beschermd tegen invloeden van buitenaf. 

Turtle Wax Koplamp Reparatieset bevestiging

De Turtle Wax Koplamp Reparatieset is inzetbaar voor het herstellen van doffe koplampen en het herstellen van ernstig geoxideerde koplampen. We leggen je per probleem uit hoe je de set kunt gebruiken. 

Doffe koplampen herstellen 

 1. Koplampen voorbereiden: Begin met het wassen van koplampen en achterlichten met MAX-Power Car Wash en water. 
 2. Breng polijstmiddel aan: Nadat de lens is opgedroogd, begint je met de Headlight Clarifying Compound. Breng het polijstmiddel aan op een microvezeldoek. Laat vervolgens drogen en licht buffen met een schone microvezeldoek. Als de koplamp weer helder is heb je het proces voltooid en kun je de sealing wipes gebruiken om de koplampen te beschermen. 

Koplampen met zware oxidatie herstellen

Wanneer je na stap 1 en 2 nog niet het gewenste resultaat hebt, zijn er meer stappen nodig. Geen zorgen. Ook wanneer je koplampen zwaarder gesleten zijn, kun je ze zelf herstellen. Voor dit herstelproces gaan we de hele reparatieset gebruiken. De video kan je eventueel helpen bij de toepassing. Onder de video geven we je de nederlandse instructies voor het herstellen van je koplampen. 

 1. Spray lubricant voor polijsten: Breng de spray aan op het groene polijstkussen en rechtstreeks op de lens. Wrijf met druk op de lens in een heen en weer beweging totdat de oxidatie is verwijderd. Zorg ervoor dat zowel de lens als de schuurpad gesmeerd blijven met het spray-smeermiddel. Draai de groene schuurpad om naar de bruine kant en wrijf 1 minuut heen en weer in de tegenovergestelde richting. Zorg ervoor dat zowel de lens als de bruine schuurpad gesmeerd blijven met het spray-smeermiddel.
 2. Oppervlakte verder polijsten: Pak de tweede schuurpad op en begin de lens ongeveer 1 minuut heen en weer in de tegenovergestelde richting te wrijven. Draai de schuurpad om naar de paarse kant en wrijf ongeveer 1 minuut in de tegenovergestelde richting van de vorige kant.
 3. Droog de koplamp: Droog de lens volledig met een schone doek of een microvezeldoek. Breng de Headlight Clarifying Compound aan en wrijf grondig totdat de lens helder wordt. Laat drogen tot een nevel en poets vervolgens met een schone doek.
 4. Beschermende coating aanbrengen: Als de koplamp weer helder is heb je het proces voltooid en kun je de sealing wipes gebruiken om de koplampen te beschermen. De beschermende coating heeft 24 uur nodig om volledig uit te harden, maar je kunt daarvoor al rijden. 

Een reactie op “Turtle Wax Koplamp Reparatieset gebruiken

 1. Don zegt:

  Hi Allemaal! Een klein vraagje, ik heb jullie Turtle Wax Original gekocht. Nu zie ik wel op jullie site dat er ook een speciale koplampen-set is,maar kan ik toch ook gewoon die fles Original gebruiken om mijn koplampen wat schooner te krijgen? Of is mag ik dit nu juist niet daarop gebruiken?Bij voorbaat dank! DT.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *