Wasstraat Verhalen + Do’s and Dont’s

Wasstraat Horror Verhalen, halloween is voorbij, maar we hebben een aantal horrorverhalen over autowasstraten die je zullen doen griezelen of in ieder geval doen lachen. Wij verzamelden informatie van blogs, forums en andere spleten van het internet waar wij de beste voorbeelden konden vinden van waarom automatische en zelf bediening wasstraten tot het verleden behoren. Hier zijn een paar van onze favorieten:

1. Niet kindvriendelijk

Automatische wasstraten kunnen angstaanjagend zijn. Je zit vast in een afgesloten ruimte met grote machines die op je auto slaan, water onder hoge druk naar je toe spuiten en extreem harde geluiden maken terwijl je er doorheen rijdt. Het is geen wonder dat kinderen en huisdieren vaak bang zijn als ze er voor de eerste keer doorheen gaan.

2. Een moderne auto

Zoals beschreven “Moderne auto’s zijn uitgerust met allerlei fancy nieuwe veiligheidsapparatuur. Een neveneffect van al die automatische remsystemen en andere coole gadgets is dat je auto kan flippen in een geautomatiseerde carwash, een beetje zoals je een kat in een badkuip probeert te krijgen.” Daar zijn we het helemaal mee eens! De waarheid is dat een slechte was straat je uiteindelijk duizenden euro’s aan schade kan aanrichten. Nog niet gesproken over de tijd die je stopt in het fixen van deze problemen.

3. Nalatigheid van de werknemers

“Ik zag mijn auto dwars door de wasstraat rollen, alsof hij nog in ze D stond. Toen zag ik de medewerker achter mijn auto aan rennen om hem te stoppen, maar te laat, BOEM. Mijn net aan 1 jaar oude BMW crasht recht in de achterkant van een knalrode Ford Mustang terwijl ik met afgrijzen toekeek en andere medewerkers van de wasstraat de machines probeerden uit te zetten. Een paar medewerkers verzekerden mij dat er geen schade was aan het voertuig en dat er geen contact was geweest tussen mijn auto en de Ford. Nadat ik de auto had geïnspecteerd, was er wel degelijk duidelijk zichtbare schade.

Beschadigde voertuigen zijn een veel voorkomend resultaat bij automatische wasstraten. De borstels van wasstraten zijn duur om te herstellen en daarom besteden de eigenaars van wasstraten niet altijd tijd en geld aan het herstellen van kleine scheuren die onvermijdelijk ontstaan in de loop van de tijd. Deze teer kan blijven haken aan ruitenwissers en antennes die te vinden zijn op de meeste luxe auto’s. Niet te vergeten, al het overgebleven vuil van de vorige auto’s kan grote schade veroorzaken aan de buitenkant van jouw auto.

 

Wat te doen na schade aan jouw auto door een wasstraat?

Wat voor schade kan je verwachten bij een carwash. Er zijn veel verschillende soorten wasstraten en de schade die kan optreden is bij elk type verschillend. Maar bijna alle soorten wasstraten melden de volgende schade en wij geven je tips om deze schade te voorkomen:

Gebroken antennes – Als je auto een antenne heeft kan deze worden afgescheurd, gebroken of onherstelbaar beschadigd raken. Om deze schade te voorkomen, kan je ervoor zorgen dat wanneer je je auto naar de wasstraat brengt, je de antenne intrekt, zodat deze niet meer uitsteekt. De meeste nieuwe auto’s hebben automatische antennes die inklappen zodra de auto wordt uitgezet. Als je auto er niet mee is uitgerust, kan je de antenne het beste met de hand er van af draaien of inklappen. De meeste antennes kunnen veilig worden ingeklapt, maar er zijn er ook die moeten worden verwijderd. Als je auto een antenne heeft die niet kan worden ingeklapt, moet je deze verwijderen. Dit is een vrij eenvoudige klus en vereist het losschroeven van de antenne uit zijn behuizing en het verwijderen ervan. Je heb misschien een sleutel of een tang nodig om hem los te maken. Als jouw auto niet beschikt over antennes die kunnen worden ingetrokken of verwijderd, wordt je geadviseerd om geen gebruik maken van een geautomatiseerde wasstraat, in dit geval moet je jouw auto handmatig laten wassen om te voorkomen dat je antenne afbreekt.

Gebroken of beschadigde ruitenwissers – Dit is een vaak voorkomend probleem in geautomatiseerde wasstraten, met name de oude borstel types. De ruitenwissers kunnen verstrikt raken in de wasdoeken en hierdoor afgescheurd worden. Of verstrikt raken in de snel bewegende borstel en uit vorm worden gedraaid raken of beschadigd raken. Dit gebeurt vaker met de achterruitenwissers. Je kan weinig doen om de schade te voorkomen, behalve de ruitenwissers verwijderen voordat je de auto naar de wasstraat brengt. Als de ruitenwissers beschadigd raken bij de autowasstraat, moet je dit onmiddellijk aan de medewerkers melden.

Zijspiegel gebroken of gescheurd: Dit is een ander gemeenschappelijk ding dat gebeurt op alle auto wasstraten en carwash Dubai zijn geen uitzondering. Voor het verlaten van uw auto op de wasplaats of tunnel, zorg ervoor dat de spiegel goed is bevestigd aan de auto en is niet los. Vouw ook de spiegel in de richting van de carrosserie zodat hij niet uitsteekt. Door de spiegel naar binnen te vouwen voorkomt u dat hij verstrikt raakt in de borstels of de wasdoek van de wasstraat.

Verlies van sierlijsten of kapotte sierlijsten: Ook dit gebeurt wanneer de sierlijsten op de auto al los zitten of niet goed vastzitten. Zorg er dus voor, net als bij de zijspiegels, dat alle sierlijsten goed vastzitten voordat je jouw auto naar de carwash brengt.

Deuken: De meeste wasstraten hebben opgeleide medewerkers en een goed systeem om schade door botsingen te voorkomen, maar dat garandeert niet dat het nooit zal gebeuren.

Krassen: De duurste schade die een auto kan overkomen in een wasstraat is wanneer het lakwerk beschadigd raakt. De meest voorkomende van deze beschadigingen zijn krassen op het lakwerk. Dit kan gebeuren bij alle wasstraten en het enige wat je kunt doen om dit te voorkomen is ervoor te zorgen dat je je auto vroeg in de ochtend of op een dag dat het niet erg druk is komt wassen. Het stof, kleine steentjes en puin van auto’s voor je blijft vaak vast te zitten in de borstels. Dit kan krassen op je lak maken waardoor je weer een aanzienlijke hoeveelheid geld moet neerleggen om de lak te laten repareren. Je kan ook de Turtle Wax Kras verwijderaar proberen. Dit product helpt vaak tegen krassen gemaakt door wasstraten.

Beschadigde blanke lak en verf: Dit is een ernstige schade en kan leiden tot lelijke schade voor zowel de portemonnee van de wasstraat als de eigenaar van de auto. Als je een oudere auto heb of niet zeker ben van de coating op uw auto raden wij je aan de auto zelf met de hand te wassen.

 

Het moraal van het verhaal

Let gewoon heel goed op hoe en waar je je auto wast. Wasstraat Horror Verhalen kome niet altijd voor. Er zijn namelijk wel goede wasstraten in Nederland & België. Deze zijn alleen wel op slechts 1 hand te tellen. Zo is de Mr.Glow Carwash in Wassenaar een goede wasstraat. Bij Mr.Glow kan je veilig wassen. De volautomatische wasstraat van Mr.Glow maakt je auto binnen 4 minuten blinkend schoon. Je vindt ze aan de N44 in Wassenaar, tussen Den Haag en Leiden, richting Amsterdam. In deze wasstraat kan je absoluut geen krassen in je lak krijgen. Zij werken niet met borstels maar met de meest moderne, geavanceerde apparatuur die helaas wel slijtage gevoelig is, maar klant is koning. Rij met een gerust hart door deze wasstraat met de Mr.Glow 100% krasvrij wassen garantie. Echter, ook na zo’n wasbeurt zijn er altijd nog imperfecties die je kan verbeteren. Zo kan je bijvoorbeeld extra eigen product aanbrengen om het resultaat nog beter te maken, of kan je producten gebruiken voor je interieur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *