Auto kleien, een grondige reiniging voor je autolak

Auto kleien, de kans is groot dat je er nog nooit van gehoord heb. Door het klein van je auto kun je ongekende resultaten behalen. Met een auto klei kit ga je namelijk net iets verder dan de reguliere poets- en wasbeurten. Wat kun je bereiken met kleien? Wat is auto kleien en hoe pak je het auto kleien aan? Je leest het allemaal in dit blogbericht.

Wat is auto kleien?

Om maar gelijk de grootste vraag te beantwoorden, bij het auto kleien wordt geen echte klei gebruikt maar een combinatie van petroleumhars en een schuurmiddel. Een ander woord voor dit product is detailing klei of autopoetsklei. De klei kan gebruikt worden op de autolak, maar ook op de autoruiten en ander glas, spiegels en de meeste metalen. De autopoetsklei breekt hardnekkig vuil af dat zich in de autolak nestelt. Want ook al lijkt je autolak glad, autolak heeft een open structuur waarin vuil zich op kan stapelen. Je zult na het kleien van je auto ook voelen dat de autolak ongekend glad is.

Waarom auto kleien?

Je verwijdert deze en andere hardnekkige vuilen misschien wel uit het oog, maar op microscopisch niveau is de autolak verre van schoon. Er blijft veel verborgen vuil achter op de autolak. Hardnekkig vuil als vogelpoep, vliegroest. insecten, boomhars of teer laten sporen na die zelfs met een stoomreiniger of hogedrukreiniger niet te verwijderen zijn. De restanten van dit hardnekkig vuil past de autolak op microscopisch niveau aan. Om de autolak echt grondig schoon te krijgen, dien je deze periodiek te kleien.

Hoe vaak en wanneer moet je je auto kleien?

We adviseren dit elk half jaar één keer te doen. Dit verschilt echter per auto, omdat de omgeving hier een grote invloed op heeft. Om erachter te komen of het tijd is om de auto te kleien kun je met een boterhamzak om je hand de lak aanvoelen. Het zakje zorgt ervoor dat je de minuscule vuilresten nog beter aanvoelt. Voel je vuil, ondanks dat de auto schoon oogt? Dan is het tijd om de auto te gaan kleien.

Hoe moet je auto kleien?

Om de auto te kleien dien je eerst de klei aan te schaffen, bijvoorbeeld de Turtle Wax Clay Bar Kit. Vervolgens was je je auto grondig en besproei je de auto met de Clean & Shine Total Exterior Detailer die in de hiervoor genoemde kit bijgesloten is. Hierna ga je met de kleitablet over het besproeide gedeelte tot de tablet glijdt over het oppervlak. Gebruik de klei nooit op droge oppervlakken! Dit is het teken dat het vuil is opgenomen. Gaat het nog stroef? Ga dan nog even door. Ga als laatst nog een keer over het deel met een microvezeldoek en controleer of het schoon is. Kan het nog gladder? Herhaal dan de stappen.

Tijd om de auto te gaan kleien!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *