auto polijsten

Auto polijsten, hoe pak je dit vakkundig aan?

Je auto polijsten is een goede manier om krassen te verwijderen en doffe plekken uit de autolak te krijgen. Door het polijsten van je auto kun je zo je autolak weer mooier maken en laten stralen. Maar net als poetsen is ook polijsten een vaardigheid die, als het niet goed wordt uitgevoerd of niet de juiste producten worden gebruikt, voor een averechts resultaat kan zorgen. In dit blogbericht leggen we uit hoe je je auto kunt polijsten.

Wat is polijsten?

Ook al lijkt het oppervlakte van de autolak glad, als je er met een microscoop naar kijkt zie je dat het pieken en dalen heeft. Deze pieken en dalen kunnen zich vertalen in doffe vlekken, lichte krasjes of marring. Polijsten is een oplossing om dergelijke oneffenheden uit de autolak te verwijderen. Met het polijsten wordt er een minuscuul laagje van de autolak geschuurd waardoor deze weer glad wordt en begint te glanzen. Je verwijdert een oude laklaag en zorgt dat er een nieuw toplaagje tevoorschijn komt. Polijsten wordt buiten auto’s voor vele andere toepassingen gebruikt om metalen, kunststoffen, hout en andere materialen weer mooi te krijgen. Het polijsten van je auto dient goed uit gevoerd te worden, omdat je anders juist schades aan de autolak maakt. Het is overigens ook mogelijk om je doffe koplampen te polijsten, meer hierover in ons blogbericht over het herstellen van doffe auto koplampen.

Hoe polijst je een auto?

Ben je van plan om je auto zelf te gaan polijsten met de hand in plaats van je auto te laten polijsten door een professioneel autopoetsbedrijf? Zorg dan dat je de juiste materialen in huis haalt zodat je een mooi resultaat behaalt en de kans op oneffenheden verkleint.

Benodigdheden auto polijsten

Gebruik bij voorkeur een goede auto polijstmachine. Heb je deze niet of doe je het liever met meer gevoel? Gebruik dan microvezeldoeken of een applicator pad met handvat. Hou er rekening mee dat je een polijstmachine op een juiste manier dient te hanteren om schade aan de lak te voorkomen. Verder heb je een auto polijstmiddel nodig. Bijvoorbeeld de Turtle Wax Polishing Compound Cleaner of de Turtle Wax Renew Polish. Als laatst een wasmiddel om je auto te wassen voordat je hem gaat polijsten. Een goede autowasmiddel is de Turtle Wax M.A.X. Power Autowas 1,4L (of de bulkvoordeel 4L verpakking). Wanneer je deze middelen in je bezit hebt ben je klaar om je auto te gaan polijsten.

Je auto polijsten in vier stappen

Lees altijd bij het gebruik van autopoetsmiddelen de gebruiksaanwijzing op de verpakkingen, hier leggen wij globaal uit hoe het autopolijsten in zijn werking gaat. Pak het auto polijsten op de volgende manier aan;

  1. Was je auto goed en droog hem goed af.
  2. Verspreid het polijstmiddel over je doek of pad.
  3. Breng het aan op de auto, druk licht en maak draaiende bewegingen.
  4. Wrijf de plek verder uit met een microvezeldoek voor een glanzend resultaat.

Gebruik altijd schone materialen om krassen te voorkomen. Microvezeldoeken was je in de wasmachine. Microvezeldoeken zijn een essentiele element in het polijsten van je auto. Lees meer over microvezeldoeken in ons blogbericht over waarom microvezeldoeken onmisbaar zijn bij het autowassen.

Starten met auto polijsten

Tijd om je auto te gaan polijsten. Heb je het nooit eerder gedaan? Bekijk dan eens tutorials op Youtube en/of lees je goed in. Je kunt mooie resultaten behalen wanneer je je auto op de juiste manier polijst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *