turtle wax snow foam kanon

Autowassen onder hoge druk met de Turtle Wax Snow Foam Cannon

De Turtle wax Snow Foam Cannon is sinds kort ook bij Car Wax Pro te koop. Dit is een hogedrukreiniger adapter die speciaal gemaakt is voor de Turtle Wax Snow Foam. Dit is een biologisch afbreekbaar schuim dat met een hogedrukspuit op de auto, caravan, motor, boot of vrachtwagen wordt aangebracht. De laag actieve schuim lijkt op een sneeuwlaag, maakt (hevig) vuil los en tast de waxlaag niet aan.

Wat is de Turtle Wax Snow Foam?

Laten we beginnen bij het begin met de vraag wat dit schuim is. Waar water van de auto af glijdt blijft de actieve schuim van Turtle Wax Snow Foam zijn werk doen, zelfs als deze verticaal hangt. De Turtle Wax Snow Foam is de ideale pre-wash voor zwaar vervuilde auto’s of het ideale wasmiddel voor een normale wasbeurt. Het schuim tilt onder andere vuil, aanslag en olie los van je lak en laat na het afspoelen van de auto een langdurige bubblegum geur achter. Doordat het schuim pH-neutraal is tast het naast de waxlaag ook de autolak, coatings, chroom, aluminium, plastic of rubberen onderdelen niet aan.

De Turtle Wax Snow Foam is bij Car Wax Pro te verkrijgen verpakkingen van 2,5L. Bij een hevig vervuilde auto raden we het gebruik van een Turtle Wax Gorilla washandschoen van microvezel aan. De beste manier om de Snow Foam te gebruiken is door deze aan te brengen met de hogedrukspuit kanon.

De hogedrukspuit kanon

Met het zogenoemde hogedrukspuit kanon adapter kun je het schuim in combinatie met een hogedrukspuit mooi en effectief op de auto aanbrengen. Het kanon is voorzien van een waterdrukregeling knop en een verstelbare kop waarmee je de straal precies naar wens kunt afstellen.

Let er wel op dat je bij aanschaf van de hogedrukspuit kanon een adapter voor jouw hogedrukspuit bij bestelt zodat je het kanon op je hogedrukspuit aan kunt sluiten. Deze adapter wordt niet standaard meegeleverd.

Het gebruik van de Snow Foam in 10 stappen

In 10 stappen leggen we je uit hoe je de Turtle Wax Snow Foam kunt gebruiken;

  1. Meng 60 tot 90ml Snow Foam met water in een grote emmer van 20 liter of in het kanon.
  2. Sluit de “Foam gun”, ofwel het kanon, aan op de hogedrukspuit. Hou 20 centimeter afstand tot het oppervlakte van de auto en werk van boven naar onder. Breng vervolgens een tweede schuimlaag aan op de plekken met meer vuil zoals de bumpers en de wielen.
  3. Laat het schuim van de auto af lopen, maar niet opdrogen. Breng meer schuim aan op drogere plekken.
  4. Spoel je auto na vijf tot tien minuten af met veel water. Werk ook hier weer van boven naar beneden.
  5. Als je auto minder vies is kun je doorgaan naar de laatste stap. Is je auto goed vies? Volg dan ook de volgende stappen. Bij goed vervuilde auto’s raden we aan om ook een goede Turtle Wax autoshampoo te gebruiken voor de beste resultaten.
  6. Mix de autoshampoo (wash & wax) in een emmer met water.
  7. Was de auto goed met de Turtle Wax Gorilla washandschoen.
  8. Spoel de auto weer van boven naar beneden goed af met schoon water.
  9. Laat de auto glanzen door na het spoelen, terwijl de auto nat is, gebruik te maken van de Turtle Wax Carnauba Hybrid Dry & Shine en laat de auto opdrogen tijdens het aanbrengen.
  10. De auto is weer schoon en glanst!

Heb je na het lezen van dit blogbericht nog vragen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Wij schrijven met regelmaat tips en tricks voor een zo schoon en glanzend mogelijke auto. Je vind onze artikelen hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *