mooie glanzende nieuwe autolak beschermen

De beste autolak bescherming tegen krassen en vuil die je zelf toe kunt passen

Je autolak beschermen is een taak voor iedereen die om zijn auto geeft. Tenzij je voor de Rat look of Rat Rod stijl gaat, begint een mooie auto met diepe kleuren en een glimmende autolak zonder oneffenheden. Het is de basis van een auto waar je met trots in rijdt. Schade aan de autolak kan al snel het aanzicht verpesten en op langere termijn zelfs schade aan het plaatwerk of de carrosserie veroorzaken. Het beschermen van je autolak is eenvoudig zelf te doen. Lees in dit blogbericht hoe:

Soorten autolak bescherming

Er zijn verschillende typen autolak bescherming variërend van een paar euro tot een paar honderd euro. Welke autolak bescherming je gaat gebruiken is aan jou. Rij je een normale Volkswagen Polo? Dan zul je hoogstwaarschijnlijk minder aan je autolak bescherming willen besteden dan wanneer je een Ferrari rijdt. Hieronder behandelen we de verschillende soorten autolak beschermingen.

Autowax

De bekendste en meest voorkomende bescherming voor je lak is toch wel de autowax. Tegenwoordig zit autowax standaard bij bijna elke wasbeurt in de wasstraat en wordt het ook aangeboden in elke wasbox. Daarnaast kun je eenvoudig zelf je auto waxen door onze premium Turtle Wax Autowax te bestellen. Hoe werkt auto wax? Auto wax zorgt ervoor dat vuil lastiger hecht aan je autolak. Veelvoorkomend vuil als vliegroest, grond, vogelpoep, hars, en insecten kunnen ernstige schade aan de autolak veroorzaken. Op de lange termijn kan dit zelfs doorslaan tot het plaatwerk en de carrosserie. Naast bescherming tegen vuil zorgt autowax ervoor dat water makkelijker afvloeit en de auto makkelijker te wassen is. Kortom, een laagdrempelige en goedkope manier om je autolak te beschermen.

Gemiddeld blijft een autowax drie tot zes maanden zitten. Dit kan meer of minder zijn, raadpleeg altijd de gebruiksaanwijzing. De hoogwaardige Turtle Wax Original beschermt de lak van je auto met 12 maanden tegen weersinvloeden, pekel en UV-straling.

Turtle Wax Original

Teflon coating (PTFE)

Teflon, ook wel poly-tetra-fluoro-ethyleen (PTFE) is vergelijkbaar met de coating op de “niet aanbrandt pannen”. Een goede laag teflon kan tot wel zes a acht maanden, of zelfs langer bij goed gebruik, de autolak beschermen tegen allerlei zichtbare oneffenheden aan de lak. Van steenslag tot teer en roest. Verder zorgt een Teflon coating net als autowax voor een mooie glimmende uitstraling en voorkomt Teflon coating aanvullend swirls (wervelingen) in de lak. Wil je PTFE-bescherming voor je autolak? Bestel dan onze Turtle Wax Metallic Car Wax + PTFE.

Glascoating

Glascoating is een coating die vaak wordt gebruikt. Echter, is dit gewoon een keramische coating die net anders is geproduceerd, zodat deze sneller droogt en meer glans geeft. Zou je een echte glascoating op je autolak willen hebben zal dit met extreem hoge temperaturen aangebracht moeten worden. Daarnaast wordt het te hard en gaat dit niet goed samen met de uitzettende autolak bij hoge (zon)temperaturen. Keramische coating biedt uiteindelijk wel een betere bescherming dan glascoating.

Keramische coating

Keramische coating is de ultieme bescherming voor je autolak die zelfs in de formule 1 wordt gebruikt. Het is eenvoudig toe te passen. We besteedden hier eerder een blogbericht aan. Lees ons blogbericht over keramische coating voor je autolak. Wil je direct keramische coating voor je auto bestellen? Ontdek dan eens onze Turtle Wax Ceramic lijn.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *