doffe koplampen herstellen turtle wax polijst

Doffe koplampen herstellen

Doffe koplampen herstellen is een must wanneer deze, of andere je autolampen niet meer helder zijn. Gelukkig hoef je niet direct nieuwe koplampen aan te schaffen maar kun je je koplamp polijsten. Lees in dit blogbericht hoe je koplamp repareert met de koplamp restauratie kit van Turtle Wax.

Koplamp polijsten

Je kunt je doffe koplampen herstellen door deze te polijsten. Autolampen polijsten kan iedereen, maar hiervoor dien je wel een aantal stappen te volgen die goed uitgevoerd dienen te worden wil je het optimale effect krijgen. Ook zul je meerdere producten nodig hebben. Volg je de stappen die we verder in dit blogbericht toelichten goed uit? Dan kun je de doffe waas laten verdwijnen en je koplampen weer helder poetsen! Bekijk de video hieronder en krijg een idee hoe eenvoudig het is.

Dit doen we met de volgende restauratie kit…

Turtle Wax headlight lens restorer kit

De Turtle Wax headlight lens restorer kit is een product speciaal ontwikkeld om doffe koplampen te polijsten en weer te laten stralen.

Turtle Wax headlight lens restorer kit

Mits het product correct wordt gebruikt kun je je doffe koplampen herstellen zonder hoge reparatiekosten. De koplamp reparatieset, zoals hij in Nederland het vaakst wordt genoemd, bestaat uit de volgende producten;

 • Drie verschillende pads
 • Spray Lubricant welke dient als glijmiddel
 • Polijstmiddel om de waas en krassen te verwijderen
 • Doek met blanke lak ter bescherming
 • Schuurpads voor een nog fijner effect

 

Met deze uitgebreide koplamp restauratie kit vol hoogwaarde producten krijg je je koplampen weer helder. Tijd om te poetsen…

De koplamp herstellen in 10 stappen

Ga voor heldere koplampen en volg de volgende stappen;

 • Indien je koplamp vuil is, reinig deze eerst goed. Verwijder insecten met Turtle wax Bug and Tar.
 • Bescherm de oppervlakte om de koplamp met bijvoorbeeld duct tape om de autolak en chroom te beschermen.
 • Herstel één autokoplamp per keer. Breng de headlight Clarifying compound aan op een microvezel doek en wrijf deze stevig in over de koplamp.
 • Breng de Spray Lubricant aan op de groene poetspad (nummer één) en maak draaiende bewegingen over de koplamp. Hou zowel de koplamp als de spray goed nat.
 • Wrijf vervolgens met de bruine poetspad (nummer twee) in tegenovergestelde richting als dat je met de groene poetspad deed. Doe dit een minuut lang. Hou ook hier zowel de koplamp als de spray nat.
 • Neem de blauwe poetspad (nummer drie) en herhaal de handeling uit stap vijf.
 • Pak de paarse poetspad (nummer vier) en herhaal wederom de handeling van stap vijf.
 • Droog de koplamp. Breng weer de Headlight car clarifying Compound aan met draaiende bewegingen tot de koplamp helder is. De compound droogt uit tot een waas, poets deze weg met een katoenen doek.
 • De laatste en erg belangrijke stap; trek de handschoen aan en behandel de koplampen met de Base Coat Wipe. Wanneer deze opgedroogd is breng je de Lens Sealing wipe aan die toekomstige verkleuring van je autokoplampen voorkomt.
  Laat de Lens Sealing wipe 24 uur drogen.

Zoals je hebt gemerkt is zelf koplampen polijsten vrij eenvoudig met de Turle Wax koplamp reparatieset. Je koplampen zullen indien je de stappen goed hebt gevolgd weer helderen zijn.

Let op; niet voor koplamp reparatie

Hou er rekening mee dat de Turtle Wax headlight lens restorer kit logischerwijs niet dient ter koplamp reparatie indien je koplampen zijn gescheurd, gebroken, sterk verweerd of er zich water in je koplampen bevindt. Het product is voornamelijk bedoeld om je koplampen weer helder te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *