carwrap auto wrap wassen

Een gewrapte auto wassen

Carwrapping is al jarenlang een populaire methode om de stijl of kleur van je auto te veranderen middels een speciale folie. Om de carwrap te beschermen is het advies om het autowassen aan te passen. In dit blogbericht leggen we alles uit over het wassen van een gewrapte auto of ander voertuig.

Wat is Carwrapping?

Bij carwrapping wordt er een vinylfolie over je auto geplakt als een bestickering. Met carwrapping kun je tegen lagere kosten dan het overspuiten de uitstraling van je auto naar wens maken. Of dit nu een egale kleur is of een speciale bestickering. Verder beschermt de wrapfolie tegen krassen en weersinvloeden als UV-straling. Wrappen wordt ook toegepast op vrachtwagens, speedboten, jachten, kozijnen, gevels en zelfs keukens.

Hoe was je een gewrapte auto?

Om de mooie en kostbare carwrap langer mee te laten gaan dien je hier rekening mee te houden tijdens het autowassen. Ook een gewrapte auto moet je regelmatig wassen en onderhouden om de wrap langer mee te laten gaan en mooier te houden. We leggen uit hoe je dit het beste kunt doen.

De beste methode: handwassen met MAX Power Wash

De carwrap gaat het langst mee als je je auto met de hand wast. Haal zoveel mogelijk vuil weg door met water te spuiten. Vervolgens ga je de auto wassen met een zachte spons en een niet-schurende wasmiddel. Uiteraard gebruik een autowas als wasmiddel. Wij adviseren Turtle Wax MAX Power Wash als wasmiddel voor gewrapte auto’s. Spoel goed met water en verminder watervlekken door een wisser van het liefst silliconen te gebruiken. Droog de auto als laatst af met een microvezeldoek.

Carwrap en hogedrukspuit

Een carwrap kan met een hogedrukspuit schoongemaakt worden. Je dient hiervoor wel met een paar belangrijke dingen rekening te houden. Hou er rekening mee dat de hieronder benoemde richtlijnen per type folie kan verschillen. Je doet er goed aan om de richtlijnen voor jouw specifieke wrapfolie op te zoeken of hier navraag naar te doen. Verder doe je er goed aan om de juiste wasmiddelen te gebruiken. Voor het hogedruk wassen van gewrapte auto’s raden we het aan om dit met Turtle Wax Snow Foam te wassen.

  • Zorg dat de temperatuur niet hoger dan 80 graden celcius is.
  • Hou een druk van maximaal 2000psi aan.
  • Hou de hogedrukspuit minimaal 30cm van de auto af.
  • Spuit recht op de wrap, dus niet schuin.
  • Gebruik een spuitkop die maximaal in een 40 graden hoek spuit.
  • Voorkom dat je hoekjes losspuit.

Kun je met een gewrapte auto door de wasstraat?

Het is mogelijk om met een gewrapte auto door de wasstraat te gaan. Doe dit alleen in een wasstraat die je auto contactloos wast, dus zonder borstels of doeken.

Extra tips

Hier geven we je nog extra tips voor het onderhouden van je carwrap.

  • Haal benzine direct van je wrap af als je dit morst bij het tanken om schade aan je wrap te voorkomen.
  • Gebruik geen polijstmiddelen of andere middelen met een schurende werking.
  • Als je je auto wast, spoel het wasmiddel direct weg en laat het niet intrekken.
  • Parkeer je auto bij voorkeur binnen in een garage.

Meer weten over het wassen van je gewrapte auto? Lees dan onze blog vol tips en tricks eens door!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *