vieze autostoelen schoonmaken

Eenvoudig van vieze autostoelen af

De autostoelen krijgen veel te verduren. Vuil wordt snel van buiten mee naar binnen genomen in de auto, waardoor de autobekleding vuil wordt en gereinigd moet worden. Hoe kan je het beste de autostoelen schoonmaken? En wat kan je de volgende keer doen om te voorkomen dat de autostoelen weer vies worden? Wij gaan je helpen eenvoudig van je vieze autostoelen af te komen. 

Waarom wordt de autostoel snel vies?

Er gaat van alles mee in de auto denk hierbij aan boodschappen, eten en drinken voor onderweg, een leuke plant die je zag staan in de winkel of een van de kinderen die met zijn schoenen op je autostoel gaat zitten om zijn veters te strikken. Verder wordt er vaak in de auto gegeten, neem je regenwater mee en ga zo maar door. Reden genoeg waarbij de autostoelen vies kunnen worden. Om niet te beginnen over muffe hondengeuren en rookgeuren. Het is dan ook niet gek dat de autobekleding er soms wat smoezeliger uitkomt te zien en begint te ruiken. We kunnen niet alles voorkomen om de stoelen schoon te houden, maar we kunnen wel van vieze autostoelen af met onze eenvoudige manier van schoonmaken.

Autostoelen vlekken verwijderen

Je wilt net een hapje eten en er valt wat op de autostoel. Je hebt niks in de auto om het schoon te maken en de vlek trekt in de bekleding. De vlek is al erg genoeg, maar kan ook nog zorgen voor schimmel hier. Vlekken moeten zo snel mogelijk worden verwijderd met een speciale interieurreiniger of vlekkenverwijderaar. Hiervoor adviseren wij de Turtle Wax Fresh Clean Spray te gebruiken. Deze verwijdert moeiteloos vlekken uit je bekleding, matten en stoelen. Niet alleen wordt de vlek verwijdert, maar de Turtle Wax Fresh Clean Spray bezit de odor-x technologie en vreet geuren op alle oppervlaktes waar je het aanbrengt. Leer hieronder hoe je de spray gebruikt.

Stap 1: Spuit de autostoelen in met de Fresh Clean Spray.

Stap 2: Scrub met een microvezel doek de vlekken en geur eruit. Herhaal stap 1 en 2 tot dat je het gewenste resultaat hebt bereikt.

Stap 3: De vlek is er nu uit je hoeft alleen nog maar de behandelde plek te drogen.

De autostoelen stofzuigen

Als je net een vlek hebt behandeld op de autostoel kan je ook in plaats van de plek te drogen met een doek, de stofzuiger er iets langer ophouden. De plek droogt gemakkelijk op. Vervolgens ga je alle stoelen reinigen. De beste manier is om van boven naar onder te stofzuigen. Vuil en stof valt vaak naar beneden en het is dan zonde als je de onderkant van de autostoel al hebt schoongemaakt. Bij een stoffen autobekleding kun je vrij hard en snel te werk gaan. Een leren autostoel stofzuigen is ook mogelijk. Werk alleen wat voorzichtiger en controleer of er geen scherpe randjes aan de stofzuiger zitten.

Zo houd je je auto schoon

Het is misschien moeilijk, maar probeer niet te eten, drinken of roken in de auto. Zo voorkom je al grotendeels dat er geen nieuwe vlekken in de autostoelen meer ontstaan. Hang desnoods een autostoel hoes over een zitplaats. Als er dan iets om valt ontstaat er geen vlek. De autostoel hoes kan gewassen worden en is dus makkelijk schoon te krijgen. Als je alle stappen van dit artikel volgt, ben je voortaan zo van de vieze autostoelen af!

Succes met het schoonmaken van de autostoelen! Meer auto schoonmaaktips en schoonmaakmiddelen  vind je in onze auto schoonmaakblog vol tips en tricks.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *