Hoe kan ik het best matte lak onderhouden?

Hoe kan ik het best matte lak onderhouden?

Hoe kan ik het best matte lak onderhouden? Een vraag die steeds vaker bij ons binnenstroomt op de CarWaxPro Hotline. Dit omdat auto fabrikanten steeds vaker matte lakken aanbieden. Hoe dit voorheen eigenlijk voornamelijk alleen folies waren. De manier hoe je een auto met matte lak behandeld is een stuk anders dan een auto met een metallic lak. Waarin je bij een metallic lak vaak gewoon kan polijsten als je een lelijke plek is ontstaan kan dat hier niet. In deze blog gaan we je van alles vertellen over matte lak, lees dus verder!

Hoe was ik een matte auto?

Het gevaarlijke van het wassen van een matte lak is dat als je een fout maakt deze vaak niet meer terug te draaien is, ook kan je een hoop soorten wax niet gebruiken. Langdurig gehecht vuil is ook nog ééns moeilijker te verwijderen van matte lak, het is dus key om bij een mat gespoten auto consistent de auto te blijven wassen. We hebben speciaal voor jou een stappenplan gemaakt hoe jij je matte auto kan wassen!

 

Stap 1: Begin met de velgen, gebruik hier een goede velgen reiniger en zorg er voor dat alle plekjes (ook de remklauwen) goed in gesprayd zijn.

Stap 2: Geef je auto een basis pre-wash, spuit hem dus gewoon af met de hoge druk reiniger (resten van vogelpoep, teer of insecten) kunnen gemakkelijk verwijderd worden met de insect remover.

Stap 3: Zet met je foam canon je auto in een mooie dikke laag met kwalitatieve foam zonder wax.

Stap 4: Als het foam van je auto is afgedropen kan je je auto afspuiten met de hoge druk.

Stap 5: Vervolgens ga je je auto wassen met krachtige shampoo, zorg hier ook weer voor een wax vrije shampoo. Gebruik hierbij een washandschoen van microvezel of spons en was je auto hier mee in rechte banen.

Stap 6: Spuit je auto nogmaals af met de hoge druk, als het goed is is je auto nu weer mooi schoon!

Stap 7: Droog je auto goed, dit doe je met een droogdoek, een niet gedroogde auto laat namelijk kalkvlekken zien die erg lelijk zijn in zonlicht.

Stap 7: Geniet van jouw mooie schone auto! Je hebt je best gedaan.

Stap 8: Herhaal dit proces om de 5 dagen om jouw matte lak in shape te houden.

Aandachtspunten voor het onderhoud van matte lak

Helaas is het onderhoud van een matte lak wat lastiger en ben je erg beperkt, het kleien van lak is geen goede optie, polijsten is al helemaal een no go. Indien jouw auto toch bekrast is op wat voor manier dan ook dan heb je echt pech jammer genoeg. Voorkom het probleem dus i.p.v. dat je achteraf denk, ”shit”. Vaak is opnieuw spuiten de enige optie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *