Hoe kan ik het best mijn auto in de wax zetten?

In de voorgaande artikelen hebben we het gehad over het winterklaar maken van je auto en het op de juiste manier ontdooien van je auto. Nu is het tijd om de lak van jouw bolide winter proof te maken met een wax laag. Daarom: Hoe kan ik het best mijn auto in de wax zetten?


Tip: was ook tijdens slecht weer regelmatig de auto.

Wax Time, maak jouw auto winter ready!

Wax is er in allerlei soorten. Wax is te onderscheiden in harde en zachte wax, geur en kleur en ingrediënten. De meeste wax is makkelijk aan te brengen. Voor de meeste mensen bevalt een basis wax uitstekend, omdat het doet wat het moet doen. Ook zijn er specifieke waxsoorten bedoeld voor een specifieke kleur van lak, of waxsoorten die bepaalde (dure) ingrediënten bevatten zoals carnauba

Welke wax past er het best bij mij?

Is een wax van €100 echt beter dan een wax van €10? Nee, in ieder geval. Niet voor iedereen. Want ze doen nagenoeg hetzelfde: de lak beschermen. De dure varianten doen dat vaak wel langer & beter, de lak glanst net iets mooier en de diepte van lak ziet er bijvoorbeeld strakker uit. Ook ruikt dure wax meestal lekker en heeft het een mooi kleurtje. Het kiezen van de juiste wax staat voor de meeste mensen met de waarde van hun auto. Op een Ferrari gebruikt men dan ook meestal duurdere wax als op een Smart.

Hoe kan ik het best mijn auto in de wax zetten?

Tja, hoe kan jij het best jouw auto in de wax zetten? Dat lees je hier: De beste manier om wax aan te brengen is: wax het oppervlak zo dun mogelijk! Hoe dunner de laag wax is, des te beter kan het drogen. Het aanbrengen van wax zelf is simpel doe een drupje wax op een goede applicator pad en wrijf de wax met lichte druk op de lak van je auto. Belangrijk is dat je werkt in redelijk kleine oppervlakken van circa 20×20 cm. Na het aanbrengen wil je de wax zo’n 40 minuten laten drogen om zekerheid te garanderen, belangrijk is dat je in een droge omgeving staat zonder direct zonlicht. Oogt de wax na die tijd een beetje vet? Dan raden we je aan de wax wat uit te poetsen met een extreem zachte microvezeldoek, het liefst een wat dikker en zwaarder exemplaar. Vouw tijdens het uitpoetsen de doek regelmatig om en om zodat je telkens met een schone doek blijft werken. Het eindresultaat mag nu tevoorschijn komen! Hoelang dit resultaat blijft hangt af van je voorbereiding en de kwaliteit van de door jou gekozen wax. Je kan als verwachting stellen dat een basis wax zo’n 2-4 maanden goed blijft zitten.

Paste Wax VS Wax Sprays

Met wax paste kun je de glans zelf bepalen door de auto langer op te poetsen. Hoe langer je poetst, hoe meer de auto zal glanzen. De autolak wordt gevoed met oliën zodat de kleur en de glans er maximaal uitkomen. Niet alleen ziet de auto er prachtig uit, de Turtle Wax Super Hard Shell Paste Wax zorgt er ook voor dat de autolak mooi en beschermd blijft. De paste wax biedt een langere bescherming dan de meeste andere wax sprays, maar het duurt het wel langer om de wax paste aan te brengen. Over het algemeen is de pasta wax een betere keuze bij nieuwe auto’s, maar de paste wax geniet ook de voorkeur bij vele auto detailers en andere autoliefhebbers. Verder biedt paste wax voordelen bij auto’s die zich onder sterke invloeden van het weer bevinden. Denk bijvoorbeeld aan vliegroest of intense zonlicht. Als laatst kan de vaste paste wax in krassen of scheurtjes worden toegebracht om roestvorming te vertragen. Voor bescherming tegen winterse weersinvloeden als water en strooizout is elke auto wax een waardevolle toevoeging.

 

Interesse in andere blogs? Lees ook:

Eenvoudig van vieze autostoelen af

Turtle Wax All Metal Polish geeft auto chroom nieuw leven!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *