cabrio dak schoonmaken

Hoe kan ik mijn cabrio dak schoonmaken?

De zomer nadert het einde en de koude periodes staan weer voor de deur. In de zomer wordt je cabrio dak aangetast door Uv-Stralingen, vogelpoep, groene aanslag, schimmels en bacteriën. Maar niet alleen in de zomer heeft je cabrio dak het zwaar. Ook de winter is een boosdoener, omdat je jouw cabrio misschien minder gebruikt en niet goed hebt afgedekt kan je cabrio dak aangetast worden. Het onderhouden van je cabrio dak is van essentieel belang. Het kan gebeuren dat je hier niet over na hebt gedacht en dat je cabrio dak toch aangetast is door oneffenheden. Je bent niet te laat! Als je dit zo snel mogelijk aanpakt met onze tips dan is je cabrio dak na deze behandeling weer helemaal zo goed als nieuw! 

Verschillende type cabrio’s

Het is als eerst belangrijk om te weten wat voor soort type dak je cabrio heeft. Je hebt namelijk cabrio softtops en cabrio hardtops. De softtops zie je vaak op de wegen en dit is voor veel mensen ook de populairste type dak van een cabrio. De softtops zijn gewoonweg daken die gemaakt zijn van stof. De hardttops zijn daken die gemaakt worden van hardere materialen en hebben vaak dezelfde uitstraling als de buitenkant van de auto. De hardtops daken zijn weersbestendiger en beter geïsoleerd. Je komt de hardtops daken veel tegen op nieuwe en moderne auto’s. Softtops wordt ook nog veel gebruikt, want ze zijn over het algemeen goedkoper dan hardtops daken. Ook nemen softtops minder ruimte in beslag en gaat het dak sneller open en dicht. Een softtop is minder bestand tegen de weersomstandigheden en moet goed onderhouden worden. Hieronder beschrijven we een ontwikkelde cabrio soft top dak reiniger en conditioner van Turtle Wax.

Turtle Wax – cabrio dak reiniger & conditioner

Dit reinigingsmiddel is zeer effectief voor het reinigen van je soft top cabrio dak. Het voordeel is dat dat onze Turtle Wax Cabrio Dak reiniger & conditioner vuil verwijdert en het uiterlijk verbeterd van alle soorten soft top cabrio daken. Dit product is alleen niet te gebruiken op lederen daken. Deze kit bevat twee producten, namelijk een cleaner en de conditioner. Met de cleaner verwijder je alle oneffenheden, zoals vuil, vlekken, vogelpoep en groene aanslag. De conditioner beschermt je cabrio soft top dak tegen al deze oneffenheden en zorgt voor een waterafstotende laag. Nog een voordeel van deze conditioner is dat het een impregnerende werking heeft en dat het stof wordt verzegelt. Hieronder leggen we uit hoe je deze effectieve kit kunt gebruiken voor een uitstekend resultaat.

Stappenplan Turtle Wax top roof cleaner

 1. Begin altijd met het verwijderen van alle grove vuil op je dak
 2. Schud voor gebruik
 3. Je kunt nu het mondstuk in de spray stand zetten door te draaien
 4. Spuit dan op het oppervlak en werk dit deel voor deel af
 5. Verspreid het met een schone, zachte doek of spons. We adviseren geen harde borstel te gebruiken, want dit kan je soft top dak aantasten en beschadigen
 6. Laat het voor 1 minuut inwerken
 7. Veeg het oppervlak af met een schone, zachte en vochtige doek en spoel het af met schoon water
 8. Zie je nog steeds hardnekkige vlekken? Dan kan je de stappen hierboven nogmaals herhalen
 9. Laat het een dag voordelig drogen. Doe dit niet in de zon of bijvoorbeeld onder een boom!

Stappenplan Turtle Wax soft top roof conditioner

 1. Volg altijd de stappen hierboven, voordat je de Turtle Wax soft top conditioner gaat gebruiken
 2. Schud de conditioner voor gebruik
 3. Draai het mondstuk in de spuit stand
 4. Spuit dan op het oppervlak en werk dit deel voor deel af
 5. Verspreid het met een schone, zachte doek of spons. Ook hier adviseren we geen harde borstel te gebruiken, want dit kan je soft top dak aantasten en beschadigen
 6. Verwijder overtollige resten als deze zich op het dak bevinden. Doe dit met een schone, droge spons
 7. Laat het een dag voordelig drogen. Doe dit niet in de zon of bijvoorbeeld onder een boom!
 8. Was altijd je handen, want je kunt ziek worden van de bacteriën of schimmels

Wat wel doen en wat niet?

De softtop dak van een cabrio is gevoelig en deze moet je dus regelmatig onderhouden. Ga er dus voorzichtig mee om. Als je de juiste producten en behandelingen blijft toepassen dan zul je zien dat je softtop dak lang mee gaat. Hieronder hebben we alle do’s en don’t op een rijtje gezet.

Wel doen;

 • Reinig regelmatig het dak. Vooral na een lange rit en wanneer er vuil te zien is!
 • Pas regelmatig het stappenplan hierboven toe voor het beste effect.
 • Vermijd parkeren onder een boom.
 • Parkeer altijd uit de zon en het liefst op een plek waar jouw cabrio lekker droog staat.

Niet doen;

 • Was je cabrio dak niet in de wasstraat. Soft tops cabrio daken zijn niet geschikt voor de borstels en schoonmaakmiddelen van de wasstraat.
 • Gebruik geen heet water en andere schoonmaakmiddelen. Gebruik alleen speciale schoonmaakmiddelen die ontworpen zijn voor een soft top cabrio dak.
 • Klap je cabrio dak niet in wanneer deze nat is. Zo geef je schimmels en algen de kans om snel te groeien. Klap ook zo min mogelijk je dak in als je geparkeerd staat of geen gebruik gaat maken van je cabrio. Door dit te doen blijft het dak mooi strak en kreukvrij.

Cabrio ruiten schoonmaken

Je weet nu hoe je het beste de soft top dak kunt reinigen en onderhouden van de cabrio. Als kers op de taart is het belangrijk om ook de ruiten te reinigen zonder dat deze beschadigd raken. In onze eerdere blog leggen we uit hoe je je autoruiten schoonmaakt als een pro. Je kunt verschillende schoonmaakmiddelen gebruiken voor het schoonmaken van je autoruiten. Onze ontwikkelde Turtle Wax Clearvue Glass Clean reinigt je auto ruiten schoon en streeploos!

Zelf aan de slag!

Na het lezen van deze blog kun je helemaal zelf aan de slag met het schoonmaken van je soft top cabrio dak. Iedereen kan zijn cabrio dak reinigen en het is leuk om te doen. Je blijft genieten wanneer je ziet dat je cabrio dak helemaal schoon en nieuw blijft door de handelingen die je zelf hebt uitgevoerd. Mocht je nog vragen hebben of twijfel je ergens over? Neem gerust contact op met onze klantenservice en wij helpen jou verder!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *