Hoe verwijder ik stickers

Hoe verwijder je sticker vlekken van je auto?

Hoe verwijder je sticker vlekken van je auto?

Hoe verwijder je sticker vlekken van je auto? Recent heb je bestickering van je auto, bus of vrachtwagen verwijderd. Het enige probleem waar je nu tegen aan loopt is dat je in bepaald licht nog steeds ziet dat deze stickers er hebben gezeten. Misschien zat de sticker wel op je achterruit, en iedere keer wanneer je in je binnenspiegel kijkt zie je die vervelende sticker weer.

Wat zijn sticker schaduwen?

De vlekken waar we het nu over hebben is alsof je naar een schaduw kijkt van iets dat er niet meer is. Je hebt de sticker of de badge wel weggehaald, maar je blijft een vage plek zien. Deze schaduwen zijn vaak restanten van het product, maar het kan ook schade zijn op het paneel er om heen door bijvoorbeeld de zon.

Meest voorkomend: Schaduwen op glas

Schaduwen kunnen overal voorkomen, maar voornamelijk op glas zijn ze goed zichtbaar. Stap 1: Je begint met het goed reinigen van het des betreffende glas, dit doe je met een goede glasreiniger. Pak hierna klei en haal de viezigheid op het glas zo goed als mogelijk weg. Je zult niet alles weg krijgen. In de laatste stap pakken we een polijst pad met een wat grof polijstmiddel. Na het polijsten zal als het goed is alles weg moeten zijn. Het kan hierbij gebeuren dat er door de tijd er wat krasjes in het glas gemaakt zijn rondom de plek van de voorheen geplaatste sticker. Dit resulteert waarschijnlijk in verschil tussen “bestickerd deel” en “onbestickerd deel”.

Schaduwen op lak

Hoe verwijder je sticker vlekken van je auto? Op lak is het eigenlijk precies het zelfde. Alleen hier is het advies om zoveel mogelijk restant weg te boenen met normale reinigingsmiddelen zoals een goede shampoo, kras verwijderaar, bug & tar remover & klei i.p.v. polijst. Mits je polijst gaat gebruiken, doe dit dan extreem voorzichtig! Heb je een matte lak of lak met parelmoer effect? Blijf dan uit de puurt van polijst.

Gebruik absoluut geen Huis, tuin & keuken middelen

Van een gum tot eetbare oliën, mensen komen op de meest vreemde waan ideeën wanneer ze op internet zitten te lezen, wanneer het gaat om verwijdering van stickers van de auto lijkt iedereen opeens een professioneel reinigingsbedrijf te zijn. Alhoewel sommige methodes zoals het bevochtigen met citroenzuur of benzine vaak succesvol lijken te zijn, is ook hier een groot risico te vinden. Zo wordt de lak namelijk vaak dof, drogen de rubbers uit of vreet het in het kunststof. Ook de ”professionele” verwijderaars uit de supermarkt moeten ver van je auto blijven, dit zijn namelijk middelen met extreme chemicaliën die vrijwel altijd schadelijk zijn voor jouw lak.

Wil u nog meer weten over het verwijderen van stickers of advies op Uw persoonlijke situatie? Neem dan contact op met ons via de Live Chat!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *