Wasboxen

Hoe was ik in een wasbox?

Hoe was ik in een wasbox?

Hoe was ik in een wasbox? De wasbox is naast zelf wassen de enige semi-oplossing om een lading was krassen te voorkomen. Het belangrijkste is om een paar belangrijke tips toe te passen om er voor te zorgen dat jij geen lelijke krassen in de lak van jouw bolide krijgt.

Wat moet ik in een wasbox gebruiken?

Wat moet ik in een wasbox gebruiken? De bezem in ieder geval nooit! Of je houd misschien van diepe krassen op jouw auto? De lans is de enige die je kunt gebruiken. Die (haast staal) borstel heeft namelijk al 1001 zanderige auto’s en vrachtwagens gezien. Mocht je je afvragen waar die lelijke krassen toch vandaan komen als je in de zon kijk, dan heb je nu je antwoord. Te laat? Probeer dit ééns (klik hier) De lans is misschien ook niet 100% veilig omdat je hier mee de blanke lak van je wagen kan spuiten als je te dicht bij komt, maar je gebruikt deze eigenlijk alleen om je wagen af te spuiten. Je gaat niet een lans over je lak heen boenen.

Wasbox Krassen

En nu, je auto in de wasbox wassen

Simpel, stap 1: Spoel je auto zo goed als mogelijk af, daarna was je de auto met je 2 emmers, eigen goede shampoo, eigen velgen reiniger en foam kan je eventueel gebruiken van de wasbox. Stap 2: Vervolgens spoel je de auto weer af. Daarna kun je de auto uitgebreid droog maken. De kern in dit verhaal is dat je eigenlijk je eigen schoonmaakmiddelen gebruikt, en de lans van de wasbox om je auto af te spoelen. Gebruik hier de optie ‘Vlekvrij Afspoelen’, deze optie gebruikt namelijk osmosewater en osmosewater laat geen vlekken achter wanneer je het laat opdrogen. Gedurende de winter kan het lastig zijn om een beschermend product als wax aan te brengen, waarbij de optie voor hotwax een goed idee is (let op: heb je een auto met een matte finish, gebruik hier dan je eigen matte wax voor!). De wax in een wasbox is over het algemeen kwalitatief gezien geen goed spul, maar het is een klein beetje bescherming erbij zonder dat je hier zelf erg moeilijk hebt hoeven te doen. In de winterperiode is dit goed genoeg totdat het weer wat beter wordt.

Een vlug wasje in de wasbox

Dat kan ook natuurlijk. Gewoon even snel die poep weg halen tussen de wasbeurten door zodat je weer verder kunt zonder dat het in je lak brandt. Het zal de auto natuurlijk niet brandschoon maken, maar het zal helpen te voorkomen dat je al dat vieze aangekoekte vuil verwijderen als je eenmaal tijd hebt voor een goede stevige wasbeurt. Let wel op dat je hierbij de optie ‘Vlekvrij Afspoelen’ gebruikt. Je wil namelijk niet uitgebreid je auto gaan afdrogen omdat de lak niet schoon is of het misschien wel regent buiten.

Kalk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *