turtle wax dashboard reinigen schoonmaken

Je auto dashboard reinigen en herstellen

Je auto dashboard reinigen is een essentiële handeling wil je in een schone auto interieur rijden. Zowel jij als je bijrijders kijken er tegenaan. Etensresten, voetafdrukken, stof en natuurlijk krassen op je dashboard zijn een doorn in het oog voor de echte autoliefhebbers. In dit blogbericht geven we je alle tips om je dashboard weer te laten shinen.

Dashboard schoonmaken

Naast dat vuil als stof en plakresten het uitzicht en de geur bederven, kan het vuil ook functionele elementen van je dashboard aantasten. Het navigatiesysteem, de autoradio, de versnellingspook of andere knoppen die bij elke aanraking smering aanvoelen. Het is belangrijk om je dashboard bacterie- en virusvrij te houden voor jou en je mede-passagiers. Dit doe je door je dashboard op een vakkundige manier en met goede schoonmaakproducten te reinigen. Het dashboard van je auto reinigen doe je eenvoudig met een spray. Turtle Wax heeft een speciale dashboardreiniger ontwikkelt die je dashboard stofvrij en vetvrij maakt. Daarnaast geeft de Dash & Glass spray uv-bescherming zodat het verbleken van je dashboard door zonlicht tegen wordt gegaan. Het product is eenvoudig in gebruik. Spuit, wacht een minuut en wrijf het af met een microvezel doek. Hieronder in de video zie je dit product in de praktijk;

Het dashboard snel tussendoor reinigen

Ben je onderweg of op vakantie en heb je niet alle schoonmaakspullen bij de hand? Zorg dan dat je altijd Turtle Wax Cockpit doekjes in je dashboardkastje hebt liggen. Met een snelle veeg heb je vlekken of andere oneffenheden van je dashboard verwijdert!

Dashboard opknappen

Ben je onderweg of op vakantie en heb je niet alle schoonmaakspullen bij de hand? Zorg dan dat je altijd Turtle Wax Cockpit doekjes in je dashboardkastje hebt liggen. De Turtle Wax Cockpit doekjes zijn snel en gemakkelijk te gebruiken. Met een snelle veeg heb je vlekken of andere oneffenheden van je dashboard verwijdert. De doekjes zorgen voor dat je dashboard weer gaat stralen met een matte finish. De doekjes zijn voor veel materialen geschikt zoals vinyl, kunststof, leer en rubber. Ook gaat de auto hier lekkerder van ruiken het laat namelijk een citroengeur achter. Nadat je de doekjes hebt gebruikt kun je snel de reis weer voort zetten.

Krassen uit je dashboard verwijderen

Is je dashboard beschadigd en zitten er krassen of oneffenheden in? Om krassen uit je dashboard te verwijderen kun je Turtle Wax Scratch Remover gebruiken. Dit is een soort dashboard scratch repair. Ook voor oneffenheden en doffe plekken is dit het ideale product. Vaak kun je door je dashboard te onderhouden een auto dashboard reparatie voorkomen. Door regelmatig krassen en oneffenheden in je dashboard te herstellen hou je deze vanzelfsprekend langer mooi en verklein de je kans op grotere schades. Verder verhoogt dashboard onderhoud het rijcomfort als het dashboard weer als nieuw is!

Dashboard geur herstellen

Gebruik de Turtle Wax Fresh Shine producten om je kunstof dashboard weer lekker te laten ruiken en vieze geuren te verwijderen. Naast dat de Fresh Shine dashboard spray de vieze geur neutraliseert zelf in meerdere geuren beschikbaar is, laat deze spray je dashboard ook glanzen. De Fresh Shine is in de volgende geuren beschikbaar;

Het product gebruik je op de volgende manier; schud de fles, test hem eerst op een onopvallende plek, spuit het met 15cm afstand op je dashboard, laat het 30 seconden intrekken, poets het op met een schone Dual Action interieurdoek. Bekijk de instructievideo hieronder;

Kunststof dashboard laten glanzen

Geef je dashboard glans met de Fresh Shine producten die we zojuist benoemden. De Fresh Shine lijn van Turtle Wax is speciaal ontworpen voor het onderhouden van kunststof onderdelen van je auto interieur. Naast dat de Fresh Shine cockpitsprays multifunctioneel zijn, kun je naast je dashboard dus ook overige kunststof onderdelen van je auto van zowel geur als glans voorzien. En dat door simpelweg even te sprayen.

Leren dashboard bekleding?

Heb je een leren dashboard bekleding? Dan raden we je aan om deze een speciale behandeling voor lederen bekleding te geven. Leren auto interieur schoonmaken werkt net iets anders dan kunststof. Lees in ons andere blogbericht hoe je leren interieur vakkundig schoonmaakt.

Glas

Last but not least, het glas. De voorruit is misschien geen vast onderdeel van het dashboard, het sluit er wel direct op aan. Al is je dashboard nog zo aan het shinen, een smerige voorruit zal je harde poetswerk weer teniet doen. Om zowel het glas als het dashboard schoon te houden kun je onze 2-in-1 Turtle Wax Dash & Glass gebruiken. Wel zo makkelijk!

Het voordelige dashboardkastje package deal

Ben je klaar om je hele dashboard schoon te maken en je auto dashboard weer als nieuw te doen lijken? Dan hebben wij een samengestelde voordeelpakket waarmee je alles in huis hebt om dit voor elkaar te krijgen. Het pakket bestaat uit de volgende producten;

  • Glasdoek
  • Cockpitdoek
  • Microvezeldoekjes
  • Scratch remover

Met het pakket bespaar je afhankelijk van de actie rond de twintig procent. Deze kortingsactie komt bovenop de laagste prijsgarantie waarmee wij altijd goedkope producten garanderen!

Je hele auto interieur aanpakken?

Zit je eraan te denken om het hele interieur aan te pakken? Want bij een schoon dashboard hoort natuurlijk ook schone autoruiten en schone autobekleding. We hebben een kortingspakket samengesteld waarmee je je hele auto interieur schoon kunt maken. Dit pakket bestaat uit de volgende producten;

Turtle Wax Dash & Glas

Sterke dashboard- en glasreiniger die tevens uv-bescherming biedt. Dit is een speciaal ontworpen schoonmaakmiddel voor het dashboard en de ramen. Je kan met de Turtle Wax Dash & Glas kun je de binnenkant en buitenkant van de voorruit schoonmaken. De Turtle Wax Dash & Glas kan op het dashboard, binnenspiegel, radio, autostuur en deuren gebruikt worden. De glasspray is gemakkelijk te gebruiken en is zeer effectief. Met de Turtle Wax Dash & Glas ben je van stof en vet op je voorruit af. Ook dient het product tegen UV-straling.

Turtle Wax Power Out! ODOR-X

Verwijdert sterke geuren zoals die van rook of huisdieren op molecair niveau. Dit is het beste product om de nieuwe auto geur weer terug te krijgen. Het is de beste geur vernietiger van Turtle Wax. Dankzij de Odor-X- technologie zijn de vieze geurtjes in de auto verleden tijd. Denk hierbij aan geurtjes zoals huisdiergeur, stinkende stoelen, muffe geur in de auto en andere nare geuren. De Turtle Wax Power Out houdt tot wel een maand de frisse geur aan. Het product is ook heel makkelijk te gebruiken. Zet de Turtle Wax Power Out in de bekerhouder van de auto en druk stevig op de knop. Nu gaat de behandeling van start verlaat de auto en zorg dat de ramen en deuren gesloten zijn. Het duurt 15 minuten tot de Turtle Wax Power Out klaar is. Als de tijd voorbij is zorg dan dat je de auto goed ventileert, de geur is dan te sterk om gelijk de auto in te stappen. Nu zijn alle nare geurtjes de auto uit en kun je genieten van de frisse lucht.

Turtle Wax Interior 1

Schuim waarmee zowel het uiterlijk als de geuren van je autobekleding wordt herstelt. Dit product is vooral ontwikkeld voor de autostoelen en de bekleding in de auto. Vlekken en geurtjes gaan er gemakkelijk uit. De Turtle Wax Interior 1 geeft actief schuim. Hiermee kan je gemakkelijk de vlekken uit je autostoelen of bekleding krijgen. Het zorgt ervoor dat je autostoelen en bekleding er weer zo goed als nieuw uitzien. Een groot voordeel aan de Turtle Wax Interior 1 product is dat hij niet de stoel doordringt tot het schuim van de stoel. Dat betekend dat je zitvlak van je stoel niet nat wordt. Je zou dus eigenlijk na deze behandeling gelijk weg kunnen rijden zonder dat er een natte vlek op je broek zit.

Poetsdoek en spons

Twee verschillende poetsdoeken met een spons waarmee je de hiervoor genoemde producten kunt toepassen op onder andere leer, plastic, textiel en glas. Het is een combinatie van twee verschillende doeken met een spons ertussen in. Door deze formatie kan je het hele interieur schoonmaken. Je komt bij veel plekken in de auto. Je kan er zelf voor kiezen of je het doekje vochtig maakt of droog houdt. De spons neemt het water goed op. Je kan met het poetsdoek en spons overal alle materialen gaan met of zonder schoonmaakmiddelen. Denk hierbij aan leer, stof, plastic of een ander oppervlak. Na het gebruik is het belangrijk dat je het doek goed afspoelt en laat drogen zo blijft het product beter.

Bekijk onze Car Wax Pro interieur package deal en profiteer van de kortingsactie.

Wil je eerst meer inlezen over het schoonmaken van je auto-interieur? We hebben ook uitgebreide blogs over onder andere het reinigen van je leren autobekleding en het schoonmaken van je stoffen autobekleding.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *