keramische coating auto

Keramische coating voor je auto

Keramische coating biedt de ultieme bescherming voor je autolak en wordt al jarenlang in onder andere de Formule 1 gebruikt. Keramische coating is duurzaam en is makkelijk op je auto aan te brengen. Ontdek in dit blogbericht hoe je zelf een ijzersterke laag keramische coating op je auto aanbrengt en wat dit doet voor je auto en autolak.

Wat is keramische coating?

Keramische coatings zijn een soort nanocoatings en biedt op dit moment de beste beschermende coating voor auto’s. Een zogenoemde “Ceramic Coating” kan jarenlang blijven zitten op de autolak en ondertussen doen waar hij voor is aangebracht. Doordat de Ceraming Coating waterafstotend is en vuil niet kan hechten aan de autolak door de glaslaag, bieden deze twee eigenschappen samen een zelfreinigende functie. De Ceramic Coating houdt jouw auto daarnaast vrij van krassen en zorgt voor een langdurige diepe glans.

Keramische coating aanbrengen

Keramische coating kun je door een tal van autopoets bedrijven aan laten brengen. Vaak brengt dit hogere kosten met zich mee en is deze optie interessanter als je een wat duurdere auto hebt. Turtle Wax biedt een Ceramic Coating Spray lijn waarmee je zelf Ceramic Coating kunt aanbrengen op je auto. Hoe? Zorg dat je auto schoon is van vuil, vet, stof en andere oneffenheden. Was voor met een autoshampoo zonder wax en droog je auto af. Schud de ceramic coating fles goed en ga paneel voor paneel te werk. Spuit paneel voor paneel in en wrijf het daarna goed uit met een microvezel doek of een applicatie pad tot een hoogglans.

De kosten van keramische coating

De kosten van keramische coating is, in geval je het zelf doet met bijvoorbeeld Turtle Wax, erg laag. De prijs van keramische coating van Turtle Wax ligt tussen €15,95 en €21,99. Ervan uitgaande dat dit tot zes maanden blijft zitten betaal je slechts drie euro per maand om de maximale bescherming van je autolak te hebben. Er is dan tevens vanuit gegaan dat je de hele spray leegspuit bij een enkele beurt.

Verder is er voor grootverbruikers en zakelijke gebruikers de mogelijkheid om Ceramic Coating van Turtle Wax Pro aan te schaffen.

Ceramic Coating vs teflon behandeling, glasbehandeling en Autowax

Als het gaat om glans zal Ceramic Coating slechts iets beter scoren dan reguliere autowax. Waar keramische coating vooral in uitblinkt ten opzichte van autowax, een teflon behandeling en een glasbehandeling, is op het gebied van bescherming tegen krassen. Daarnaast is ook de zelfreinigende functie zoals we eerder omschreven, aanzienlijk beter dan de andere beschikbare coatings. Dit zijn naast de glans twee van de belangrijkste eigenschappen van auto coatings.

Ceramic coating van Turtle Wax kopen

Of je nu een Audi, Bentley, BMW, Ferrari, Ford, Hyundai, Lamborghini, Mercedes, Mini, Mitsubishi, Nissan, Opel, Porsche, Renault, Tesla, Seat, Skoda, Suzuki, Toyota, Volkswagen of Volvo rijdt. Als je je auto en zijn lak in topconditie wilt houden maak je gebruik van de hoogstaande Turtle Wax Ceramic Coating producten. Deze beschermen de autolak tot wel zes maanden! Bekijk ons uitgebreide aanbod van de Turtle Wax Ceramic lijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *