keramische coating auto

Keramische coating voor je auto

Keramische coating biedt de ultieme bescherming voor je autolak en wordt al jarenlang in onder andere de Formule 1 gebruikt. Keramische coating is duurzaam en is makkelijk op je auto aan te brengen. Ontdek in dit blogbericht hoe je zelf een ijzersterke laag keramische coating op je auto aanbrengt en wat dit doet voor je auto en autolak.

Wat is keramische coating?

Keramische coatings zijn een soort nanocoatings en biedt op dit moment de beste beschermende coating voor auto’s. Vanaf 2020 zijn deze hoogwaardige coatings niet meer alleen beschikbaar voor professionals, maar voor alle consumenten. Turtle Wax had namelijk zijn gepatenteerde Hybrid Solutions lijn gelanceerd waarin vijf keramische producten zijn opgenomen. Een zogenoemde “Ceramic Coating” kan jarenlang blijven zitten op de autolak en ondertussen doen waar hij voor is aangebracht. Doordat de Ceraming Coating waterafstotend is en vuil niet kan hechten aan de autolak door de glaslaag, bieden deze twee eigenschappen samen een zelfreinigende functie. De Ceramic Coating houdt jouw auto daarnaast vrij van krassen en zorgt voor een langdurige diepe glans.

Er zijn meerdere benamingen voor keramische coating. Wij hebben er een paar verzameld;

 • Keramische coating
 • Ceramic Coating
 • Keramische auto coating
 • Keramische lak coating
 • Keramische lakbescherming
 • Keramische autowax
 • Keramische was
 • Keramische wax

In principe komen al deze benamingen van producten overeen en vervullen zij dezelfde functie. Namelijk het beschermen en laten glanzen van je autolak.

Keramische coating aanbrengen

Keramische lak coating kun je door een tal van autopoets bedrijven aan laten brengen. Vaak brengt dit hogere kosten met zich mee en is deze optie interessanter als je een wat duurdere auto hebt. Turtle Wax biedt een Ceramic Coating Spray lijn waarmee je zelf Ceramic Coating kunt aanbrengen op je auto. Hoe? Zorg dat je auto schoon is van vuil, vet, stof en andere oneffenheden. Was voor met een autoshampoo zonder wax en droog je auto af. Schud de ceramic coating fles goed en ga paneel voor paneel te werk. Spuit paneel voor paneel in en wrijf het daarna goed uit met een microvezel doek of een applicatie pad tot een hoogglans.

De houdbaarheid van de coating is vijf tot zes maanden. In de tussentijd kun je natuurlijk coating blijven aanbrengen. Welk product je moet gebruiken hangt af van het moment dat je de coating wilt toepassen. Verder in dit blogbericht leggen we uit elke keramische coating je voor welke toepassing je nodig hebt. Van het verwijderen van krassen tot het tussen droog aanbrengen.

Ceramic Coating vs teflon behandeling, glasbehandeling en Autowax

Als het gaat om glans zal Ceramic Coating slechts iets beter scoren dan reguliere autowax. Waar keramische coating vooral in uitblinkt ten opzichte van autowax, een teflon behandeling en een glasbehandeling, is op het gebied van bescherming tegen krassen. Daarnaast is ook de zelfreinigende functie zoals we eerder omschreven, aanzienlijk beter dan de andere beschikbare coatings. Dit zijn naast de glans twee van de belangrijkste eigenschappen van auto coatings. Teflon is een veelbenoemde tegenhanger van keramische coating, maar deze is een stuk duurdere en daarnaast is het niet aan te raden zelf een teflon laag op je autolak aan te brengen. Het wordt namelijk afgeraden om teflon o.a. met rubber en plastic in contact te laten komen. Ook is de teflonlaag gevoelig voor krassen. Laat je adviseren door een professional als je eraan denkt om een teflon coating op je auto aan te gaan brengen.

Ceramic coating van Turtle Wax online kopen

Bij ons kun je de beste keramische coating van Turtle Wax kopen. Turtle Wax staat erom bekend alleen de beste keramische coatings te verkopen. We leggen je uit hoe je tegen lage kosten zelf de beste professionele keramische coating voor je auto in huis kunt krijgen. Een ander voordeel van Turtle Wax Ceramic Coating is dat Turtle Wax de coating gemengd met andere producteigenschappen aanbiedt. Denk aan de combinatie met krasverwijderingsproducten. Zo breng je de sterkste coating voor je lak aan en verwijder je tegelijkertijd krassen uit je autolak.

De kosten van keramische coating

De kosten van keramische coating is, in geval je het zelf doet met bijvoorbeeld Turtle Wax, erg laag. De prijs van keramische coating van Turtle Wax ligt tussen €15,95 en €21,99. Ervan uitgaande dat dit tot zes maanden blijft zitten betaal je slechts drie euro per maand om de maximale bescherming van je autolak te hebben. Er is dan tevens vanuit gegaan dat je de hele spray leegspuit bij een enkele beurt wat uiteraard niet nodig is. De kosten van zelf keramisch coating zal uiteindelijk tussen €1 en €3 per maand liggen. Dit hangt natuurlijk af van hoe groot het te behandelen oppervlakte is en hoe het wordt aangebracht.

Keramische coating kopen kun je gewoon bij ons in de webshop doen en vervolgens zelf aanbrengen op de lak van je auto. Zo bespaar je veel kosten ten opzichte van als je het laat doen bij autopoetsbedrijven. Let er bij het kopen van keramische coating voor je auto wel op dat er grote verschillen in kwaliteit kunnen zitten. Je kunt er vanuit gaan dat Turtle Wax altijd hoogwaardige coatings en andere autoproducten voor je lak levert.

Verder is er voor grootverbruikers en zakelijke gebruikers de mogelijkheid om Ceramic Coating van Turtle Wax Pro aan te schaffen.

Welke Keramische Coating je moet kopen

Of je nu een Audi, Bentley, BMW, Ferrari, Ford, Hyundai, Lamborghini, Mercedes, Mini, Mitsubishi, Nissan, Opel, Porsche, Renault, Tesla, Seat, Skoda, Suzuki, Toyota, Volkswagen of Volvo rijdt. Als je je auto en zijn lak in topconditie wilt houden maak je gebruik van de hoogstaande Turtle Wax Ceramic Coating producten met de beste coatings voor je auto. Deze beschermen de autolak tot wel zes maanden! Kies hieronder het product dat het beste aan jouw wensen voldoet. Het zijn allemaal “Spray Coatings” die je zonder moeite op je auto spuit.

Of bekijk ons hele aanbod van de Turtle Wax Ceramic lijn.

 

2 reacties op “Keramische coating voor je auto

 1. Benne Veldman zegt:

  Hi, ik heb een vraag,kun je ceramatic coating ook aanbrengen op lakken met een ondergrond van polyester.Waarom is de levensduur maar Zes maanden?Moet je na zes maanden het proces herhalen?Is de coating blank of verkrijgbaar in gewenste kleuren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *