autokrasverwijdering-autokras-verwijderen

Krassen verwijderen van je auto?

Krassen verwijderen van je auto kun je tot op zekere hoogte eenvoudig zelf doen. Wil je het goed doen zul je wel de juiste producten moeten gebruiken en er de tijd voor nemen. Het resultaat zal het dubbel en dwars waard zijn, zeker als je de bewezen Turtle Wax krasverwijdering producten gebruikt.

Auto krassen, wat zijn het precies?

Een kras op je auto is lakschade. Oorzaken van lakschade lopen erg uiteen. Lakschade kun je krijgen door andere voertuigen, mensen, dieren of zelfs de natuur. Je ontkomt er niet aan. Vervelend, maar autokrassen zijn altijd wel te verwijderen. De methode hangt af van het type kras, of beter gezegd de diepte.

Lichte en diepe auto krassen

Als de kras nog de kleur van je auto heeft, maar lichter, dan is de kras weg te poetsen. In dit geval is de kleurlak nog deels intact en is de kras enkel door de toplaag, de blanke lag, gegaan. Is de kras wit? Dan is hij door de kleurlak heen gegaan en zie je de grondverf. Ben je er niet zeker van of je lichte- of diepe krassen in je autolak hebt? Op de volgende manieren kun je het testen:

 • Maak de kras nat, verdwijnt hij? Dan is het lichte kras.
 • Ga met je nagel over de kras. Volgt je nagel de kras? Grote kans dat het een diepe kras is.

Krasjes auto zelf verwijderen

Je kunt autokrassen zelf verwijderen. Hoe je dit moet doen hangt af van de diepte zoals hiervoor benoemd. Verder in dit blogbericht leggen we uit hoe je zelf de krassen uit je auto kunt verwijderen.

Auto krassen verwijderen, wegpoetsen, herstellen of repareren?

Het internet staat vol met informatie over auto krassen en welke oplossingen er zijn. We spreken van verwijderen, beter gezegd verbergen, omdat herstellen (repareren) doorgaans hoge kosten met zich meebrengt en de kans op nieuwe krassen altijd aanwezig is. Om autokrassen volledig te herstellen dient namelijk de betreffende kap opnieuw gespoten te worden. Het is beter om de krassen zelf te verwijderen. Hoe je dit kunt doen gaan we je nu uitleggen.

Lichte kras wegwerken uit de autolak

Volg dit stappenplan om lichte krassen uit de lak van je auto te verwijderen:

 1. Was je auto eerst met een goede autoshampoo. Bijvoorbeeld met de extra geconcentreerde Turtle Wax Zip Wax.
 2. Breng na het wassen een kleine hoeveelheid Scratch Remover aan.
 3. Wrijf de scratch remover in met een applicator pad of een microvezel doek.
 4. Laat het tot een waas opdrogen. Vervolgens de autolak poetsen tot het polijstmiddel weg is.
 5. Was en wax de plek nog goed na om vuil geen kans te geven om te hechten met Turtle Wax Liquid Carnauba Wax.
 6. Je auto shined weer als nieuw!

Diepe kras uit autolak verwijderen

Diepe krassen kun je ook zelf verwijderen, dit doe je op de volgende manier:

 1. Schaf een lakstift aan en let hierbij op dat je de juiste autolak kleur besteld. De autolak kleurcode staat op een sticker in je auto. Kun je de sticker niet vinden? Google waar je de sticker kunt vinden.
 2. Breng de lak aan op de kras.
 3. Maak de aangebrachte lak glad met een kleine hoeveelheid Scratch Remover.
 4. De autolak schoonmaken en wax de plek wederom goed na met Turtle Wax Liquid Carnauba Wax.
 5. Je auto shined weer als nieuw!

Autolak poetsen en waxen, hou hem mooi!

Nadat je je auto krassen hebt verwijderd doe je er goed aan om je autolak goed te verzorgen om je auto mooi te houden en de autolak te beschermen. Regelmatig je autolak reinigen en waxen voor optimaal behoud van de kwaliteit en glans van je autolak. 

Lees in onze andere blogs hoe je een zwarte auto mooi poetst en welke autosponzen je het beste kunt gebruiken. Als extra tip met de winter in het vooruitzicht: lees ons blogbericht hoe je je auto en lakwerk beschermt tegen strooizout, peker en corrosie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *