Leren-autobekleding-reinigen

Leren autobekleding reinigen

Het schoonmaken leren autobekleding lijkt in principe veel op dat van het reinigen van stoffen autobekleding. Het verschil zit hem wel in de producten die je ervoor moet gebruiken. Leren bekleding heeft namelijk voeding nodig om zacht en soepel te blijven. Hier lees je hoe je leren autobekleding reinigt zonder het te beschadigen.

Leren-autobekleding-leer-bekleding-reinigen

 

Stap 1: Stofzuigen

Net als bij stoffen bekleding begin je bij het reinigen van leren autobekleding ook met stofzuigen. Je verwijdert bij deze stap al het droge en losse vuil. Let hierbij wel op dat je geen scherpe randen aan je stofzuiger hebt die krassen kunnen veroorzaken. Sla deze stap nooit over. Zo voorkom je krassen door los vuil als je gaat wrijven in de volgende stappen.

 

Stap 2: Reinigen met reinigingsmiddel voor leer

Bij deze stap ga je de bekleding reinigen met een voor leer ontwikkeld reinigingsmiddel. Je kunt hiervoor Turtle Wax Power Out leather gebruiken. Dit is een diep reinigend middel met anti-geur technologie. De fles bevat een schrob borstel die geschikt is voor lederen bekleding. Die hoef je dus niet apart aan te schaffen. Je spuit het middel over de bekleding en schrobt de hardnekkige vlekken weg met de borstel. Daarna neem je de leren bekleding af met een schone en droge microvezeldoek. Zorg dat alle resten van het reinigingsmiddel verwijderd zijn.

Leren-autobekleding-reinigen

 

Stap 3: Verzorgen

Deze stap is zeer belangrijk bij het reinigen en onderhoud van lederen bekleding. En meteen het grote verschil met het reinigen van stoffen bekleding. De juiste verzorging van je leer voorkomt scheuren en beschadigen. Voor de verzorging van leren bekleding gebruik je een zogenaamde conditioner. Je kunt hiervoor Turtle Wax Luxe Leather gebruiken. Deze conditioner heeft een licht reinigende werking. Dankzij de toegevoegde etherische oliën wordt het leer diep verzorgd. Gebruik voor het aanbrengen van een leer conditioner altijd een schone zachte doek en breng het product aan met cirkelende bewegingen.

 

Tips voor het reinigen van leren bekleding

  • Zorg dat de doek waarmee je over het leer gaat altijd schoon, zacht en droog is. Gebruik bij voorkeur een microvezeldoek.
  • Het reinigen van leren bekleding is een nauwkeurig werkje, zorg dus dat je er echt de tijd voor neemt.
  • Altijd eerst stofzuigen! Zo voorkom je dat je krassen in je leer wrijft door los vuil.
  • Parkeer je auto uit de zon. In ieder geval vlak na het verzorgen van je bekleding, maar het liefst zo vaak mogelijk.
  • Houdt huishoudelijke schoonmaakproducten ver uit de buurt van je leren bekleding. Zelfs als deze verdund zijn. De chemicaliën in die middelen kunnen je leer laten uitdrogen en uiteindelijk scheuren veroorzaken.
  • Reinig je leren bekleding met enige regelmaat. Verzorg je leren bekleding met een conditioner minstens twee keer per jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *