Rooklucht of hondengeur uit je auto verwijderen in 5 simpele stappen

Iedereen kent het gevoel wel, je stapt in je auto en je denkt: “Poeh wat een lucht!”.

Rooklucht, hondengeur, etenswaren, zweetlucht van je partner of het iets-te-sterke luchtje van je ex. Wij gaan je helpen om deze nare geurtjes te laten verdwijnen.

Stap 1: Creëer overzicht door je auto leeg te halen

Haal de auto helemaal leeg. Met helemaal leeg bedoelen wij ook echt helemaal leeg. Alles waar enigszins rotzooi kan ontstaan moeten we aanpakken. Denk aan alle kleine vakjes, de deuren, dashboardvakjes, bekerhouders, asbakjes, uitschuifklepjes en de achterbak. Neem een vuilniszak in de hand en ga alles langs. Zie dit meteen als een goed moment om je auto opnieuw in te richten.

De asbak moeten we apart behandelen, haal deze eerst uit de auto en spoel deze af met warm water en afwasmiddel. Droog deze goed af. Vervolgens haal je de automatten uit de auto. Nu de auto helemaal leeg is zijn we klaar voor de volgende stap.

Stap 2: Verwijder alle losse rommel door te stofzuigen

Stofzuig de auto grondig zodat er geen losliggend vuil achter kan blijven. Vergeet niet tussen de stoelen te stofzuigen vooral in de kieren en naden. Zet ook de twee voorste stoelen helemaal naar voren en achter om goed onder de stoel te komen. Ook de vakken in de deuren mogen worden uitgezogen. Heb je een midden-armsteun vergeet deze dan ook niet. Ook de hoedenplank mag gestofzuigd worden.

Vergeet de automatten niet eerst uit te kloppen en daarna te stofzuigen. Nu begint het schone gevoel al te komen hè? Laten we snel doorgaan.

Stap 3: Herstel de oorspronkelijke glans en helderheid van alle glasoppervlakken

Reinig de ruiten aan de binnenkant met een glasreiniger die geen strepen achterlaat. Laat alle deuren open staan tijdens het reinigen van de ruiten. Hierdoor drogen de ramen sneller en blijft er geen lucht in de auto hangen. Gebruik bij voorkeur een microvezeldoek om de ramen mee af te nemen.

Zorg voor een dunne laag glasreiniger op uw ruit. Als je doek namelijk te nat is krijg je moeilijker de ramen streeploos droog. Om de ramen te drogen kun je een zeem gebruiken. Strepen kun je met een nieuwe en droge microvezeldoek weghalen. Gebruik deze alleen hiervoor om te voorkomen dat je ander vuil op de ramen achterlaat of verspreidt. Was deze doeken ook in een aparte was om de levensduur van deze doeken te verlengen.

Stap 4: Grondig verwijderen van geuren uit je interieur

Het interieur houdt het meeste geur vast vandaar dat we deze extra aanpakken. De Power Out lijn van Turtle Wax is hier ideaal voor. met apart producten voor leer- en stoffen bekleding, automatten, vloerbekleding en kunststof delen. Zo is er de Interior 1 in combinatie met een microvezeldoek voor alle kunststof delen. Het brengt de originele volle kleur weer tot leven en het verbetert de gehele conditie van het kunststof.

Vergeet niet de vakken in de deur ook mee te nemen met het afnemen. De Power Out! Leather verwijdert vuil, ontvet en dient als conditioner voor leren bekleding. De Power Out! Upholstery verwijdert vuil, ontvet en dient als conditioner voor stoffen bekleding. De Power Out! Carpets and Mats is zeer effectief voor het reinigen van de vloerbekleding en de automatten. Als je gebruik wilt maken van een geurvreter raden we aan om de Power Out! Odor-x te gebruiken. Het neutraliseert geur zeer gemakkelijk.

Als de binnenkant zo goed als klaar is dan kun je een cockpit spray gebruiken. Spuit de cockpitspray ook op een microvezeldoek en niet rechtstreeks op het interieur. Hiermee voorkom je dat het ook op de ruiten terecht komt. Dit laat tevens een lekkere geur achter en laat het interieur weer glimmen. Het voorkomt ook dat luchtjes in de toekomst kunnen blijven hangen door de beschermlaag die het achter laat.

Stap 5: van een nare geur naar een heerlijke frisse geur

Als bekroning op je harde werk en als finishing touch kan je je auto extra lekker laten ruiken.  Aangezien de neutrale geur soms toch niet helemaal eigen kun je er je eigen draai aan geven met met diverse reinigers die tevens dienen als auto geur spray. Zo kan de geur van bijvoorbeeld: citrus, aardbei, nieuwe Auto, buitenlucht of vanille je auto een heerlijke frisse geur meegeven.

Wij wensen je veel rijplezier met je schone auto. Wat is het toch fijn om de dag te starten in een frisse auto!

Producten waarmee je je auto weer lekker fris laat ruiken

Met de onderstaande producten verwijder je niet alleen eenvoudig nare geurtjes uit je auto maar kun je je auto ook weer een lekkere frisse geur meegeven.

Heb je het gevoel dat de geur toch blijft?

In uitzonderlijke gevallen kan een hardnekkige geur blijven hangen, zelfs na het uitvoeren van de bovenstaande stappen. Dan is er nog een laatste oplossing. Je hebt in dit geval een ozonbehandeling nodig. De 4 bovengenoemde stappen zijn wel essentieel om het succes van een ozon-behandeling te garanderen. De behandeling houdt in dat er ozon-gas 24 uur lang in je auto wordt gespoten. Dit gas neutraliseert alle geuren en verwijdert de onaangename geur. Bij het Poetslab zijn ze gespecialiseerd in deze behandeling. Kijk voor alle mogelijkheden op de website van het Poetslab.

Tip!

Vooral bij de verkoop van een auto speelt geur een belangrijke rol. Een auto met een onaangename lucht is veel moeilijker te verkopen. Een goed ruikende of neutraal ruikende auto verkoopt zelfs veel makkelijker. Zo krijg je bij de verkoop van je huis vaak ook de tip om een cake te bakken om zo de verkoop te bevorderen.

Hulp nodig? Wij staan 24/7 voor je klaar

Ontvang vrijblijvend, deskundig advies van onze Turtle Wax experts. Start een live chat of bel gratis met de Turtle Wax Hotline op: 070-2211699.