autoruiten ontdooien in de winter

Ruiten ontdooien van je auto. Hoe doe je dit?

Ruiten ontdooien. Het is koud en het heeft gevroren. Je wordt wakker, doet je gordijn open en kijkt naar je auto. Je vreest al voor het ergste. Niets is vervelender dan dat je auto ruiten bevroren zijn wanneer jij naar je werk wilt gaan. Voor de koukleumen onder ons is dit helemaal vreselijk. Je hebt totaal geen zin om te krabben, start de auto en zet de verwarming op de hoogste stand om je ruiten te ontdooien. Daar zit je dan in een koude auto met een bevroren ruit. Dit duurt allemaal veel te lang, het is niet goed voor je motor en erg slecht voor het milieu. Niet getreurd. Wij helpen jou om zo min mogelijk tijd te verspillen aan jouw bevroren auto ruiten!

Gebruik een ruitenontdooier spray

Giet nooit warm water over je ruit heen, dit kan door het grote temperatuurverschil barsten in je autoruit veroorzaken. Een ruitenontdooier, ook wel antivries spray genoemd, is een snelle manier om het ijs van je autoraam te verwijderen. Je spuit de ontdooispray gewoonweg op je ruit, totdat je het ijs langzaam ziet verdwijnen. Voor het beste resultaat kun je de restjes ijs op je raam weghalen met een zeem. Zo zorg je er ook gelijk voor dat er geen strepen te zien zijn op je raam of dat er nog restjes ijs op de ruit blijven liggen.

Anti ijsdeken is een goed alternatief

Dit is één van de meest gebruikte manieren, omdat het erg eenvoudig en effectief is. Zorg dat je een anti ijsdeken in je auto hebt na het winterklaar maken. Je plaatst de deken over de ruit en bevestigd dit tussen de deuren van je auto. Zorg ervoor dat de anti ijsdeken wel goed gevestigd is, want het kan gebeuren dat er een harde wind staat en dat de ijsdeken los komt van het raam. Je hebt veel verschillende maten voor een anti ijsdeken. Koop er één die je gehele autoraam bedekt, want zo voorkom je ook dat de ruitenwissers vastvriezen aan de ruit. Wat ook erg handig is aan een anti vriesdeken is dat je dit ook kunt gebruiken voor in de zomer. De anti vriesdeken beschermt je auto namelijk ook tegen de warmte.

Auto hoes beschermt alle ruiten in één keer

Wil je dat heel je auto sneeuw- en ijsvrij moet blijven? Dan is een autohoes iets voor jou. Een autohoes kun je met elastiekjes eenvoudig aan de onderkant van je auto aanbrengen en dan zijn alle ruiten beschermd tegen sneeuw en ijs. Dit is een duurdere manier om je auto te beschermen tegen ijs en sneeuw dan een ruitenontdooier, maar wel duurzaam. Je kunt deze hoes elke dag het hele jaar door gebruiken. We geven toe dat autohoezen meestal in wat ongewone situaties worden gebruikt. Je zult ze niet zomaar tegenkomen in de straat…

Een goede voorbereiding

Je weet nu hoe je jouw auto eenvoudig ijs- en sneeuwvrij kunt maken, maar je wilt natuurlijk wel dat je ruiten dan ook echt ijs- en sneeuwvrij blijven. Het is vervelend en gevaarlijk als er weer ijs op je ruit komt wanneer je aan het rijden bent. Hiervoor adviseren we dan ook de Turtle Wax Clearsight Set. Dit zorgt voor een heldere en effectieve afstotende glascoating laag op de buitenkant van je autoruiten. Water, maar ook sneeuw glijdt zo van je ruiten af waardoor het zicht verbetert! De unieke mix zorgt voor een transparante laag die regen, ijzel en sneeuw afstoot. Nooit meer last van bevroren auto ruiten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *