Stoffen autobekleding reinigen: Je auto interieur schoonmaken in 5 stappen

Net als het interieur van je huis moet je ook met enige regelmaat je auto interieur schoonmaken. Met stoffen bekleding kan dit nogal eens wat vragen opleveren. Mag je stoffen autostoelen bijvoorbeeld nat reinigen? En hoe kom je van een muffe geur in je auto af? We leggen je uit hoe stoffen autobekleding reinigen het beste gaat in 5 simpele stappen. 

Schoonmaakproducten voor stoffen autobekleding

Het eerste waar je natuurlijk op moet letten is welke producten je gaat kiezen voor het reinigen van je stoffen autobekleding. Je wilt natuurlijk niet dat er nieuwe vlekken ontstaan of de autobekleding verkleurd door het gebruik van het verkeerde schoonmaakproduct. Voor het reinigen van autostoelen is er onderscheid gemaakt tussen leren autobekleding en stoffen autobekleding. Als je meer wilt weten over het reinigen van leren autostoelen kun je hierover onze blog lezen. Voor het reinigen van stoffen autobekleding zijn er verschillende opties in productkeuze: 

  • TURTLE WAX INTERIOR 1: Deze allround interieurreiniger kan zowel op harde als op zachte oppervlakken worden gebruikt. 
  • TURTLE WAX POWER OUT! UPHOLSTERY: Dit product focust zich op het verwijderen van hardnekkige vlekken en geuren uit stoffen bekleding. 
  • TURTLE WAX POWER OUT! CARPETS & MATS: Zoals de naam al aangeeft is deze reiniger speciaal voor het reinigen van matten en tapijten, maar omdat dit ook een onderdeel van stoffen bekleding is noemen we hem er wel bij in dit rijtje. 

Stoffen autobekleding reinigen

Stap 1: Begin altijd met het reinigen van al het droge en losse vuil. Stofzuig de autostoelen en klop de matjes uit. 

Stap 2: Kies het product waar je de stoffen autobekleding mee wilt gaan reinigen en schud de fles goed voordat je aan de behandeling begint. 

Stap 3: Wanneer er vlekken in je stoffen bekleding zitten behandel je die als eerst. Spray de vlekken van ongeveer 5 cm royaal in met het product. Spray vervolgens ook de rest van de stoffen autobekleding van ongeveer 10 cm afstand in met het product. Een dun laagje schuim is hierbij voldoende. 

Stap 4: Borstel het schuim stevig in de vlek en spray eventueel nog wat extra product. Wanneer je de vlek ziet verdwijnen borstel je ook de rest van het stoffen oppervlakte om alle geuren en bacteriën te verwijderen. Heb je het interieur van je auto al langere tijd niet schoongemaakt? Dan is het misschien nodig om stap 3 en 4 nog eens te herhalen. 

Stap 5: Neem nu de stoelen af met een schone, droge en niet pluizige microvezeldoek. Je kunt er ook voor kiezen om bij deze stap het losgekomen vuil te stofzuigen. Je zou het stofzuigen van stap 1 dan eventueel over kunnen slaan. 

Het reinigen van stoffen autobekleding is met de juiste producten dus vrij eenvoudig. In vijf stappen zijn je stoffen stoelen weer als nieuw! In de interieur reinigers van Turtle Wax zit Odor-X technologie om vieze geuren te verwijderen. Wil je een nog intensere geurbeleving? Geef je auto dan na deze stappen een intensieve Odor-X geurbehandeling. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *