Velgen reinigen in 6 gemakkelijke stappen

Velgen worden ook wel de ‘juwelen van de auto’ genoemd. Ze maken of breken de look van je auto. Verwaarloosde velgen verminderen zelfs de waarde van je auto. Langdurig verwaarloosde velgen kunnen leiden tot dure reparaties. Daarom is het belangrijk om je velgen goed te onderhouden. Om je velgen echt goed te reinigen en te onderhouden is er meer nodig dan een simpele wasbeurt.

Wat is die zwarte aangekoekte stof op je velgen?

Het zwarte stof of die zwarte puntjes op je velgen is remstof. Deze stof ontstaat wanneer de remblokken zich vastzetten in de remschijven. Omdat het erg heet is hecht de stof zich aan het oppervlak van je velgen en vaak brand het ook in de laklaag van de velg.

Gebruik geen huis-tuin-en-keukenmiddelen en een schuursponsje om je velgen schoon te maken. Bijna alle velgen zijn afgewerkt met een blanke laklaag. Bij een goede velgbehandeling word de velg met speciale chemicaliën behandeld, zo wordt het ingebrande remstof losgeweekt.

Na het reinigen is het belangrijk om de velg net als je lakwerk in de wax te zetten. Onze Turtle Wax Professionals hebben een collectie samen gesteld van velgenreinigers, vergenborstels en velgenwashandschoenen waarmee het schoonmaken van je velgen licht werk word. Van wieldoppen tot spaakvelgen Turtle Wax heeft er speciale producten voor.

STAP 1

Kies een velgen reiniger die bij je past. Er is keus tussen de lage PH Turtle Wax Ice All Wheel Cleaner en de PH Neutrale Turtle Wax Redline Velgenreiniger met rode kleurindicatie wanneer het in aanraking komt met vuil en remstof.

  • Turtle Wax Ice All Wheel Cleaner
    Deze reiniger is te gebruiken op elke soort velg en bevat een krachtige lage PH formule. Om de spuitmond heen zit een handige velgenborstel die afneembaar is. Zo is het nog gemakkelijker om tussen de moeilijk bereikbare plekken van de spaken te komen.
  • Turtle Wax Redline velgenreiniger
    verwijdert remstof, olie en ander vuil snel, effectief en pH-neutraal. In een handomdraai kun je genieten van je glanzende velgen. Turtle Wax Redline pH-neutrale velgenreiniger is geschikt voor gebruik op alle soorten velgen en wieldoppen. Dankzij een speciale toegevoegde indicator kleurt de velgenreiniger rood wanneer het in aanraking komt met vuil.

STAP 2

Zorg dat de auto droog staat en niet in de volle zon. Dit is om indroging van het product te voorkomen. Daarnaast is het belangrijk dat de auto nog niet heeft gereden, dan zijn de remmen en velgen nog koud.

STAP 3

Spuit je velgen volledig in met een velgenreiniger. Het vuil en de aanslag kan zo goed losweken. Zorg ervoor het goed dik is ingespoten op de plekken met de meeste vervuiling.
 Als je met de laatste velg klaar bent kan je bij de eerste velg beginnen met borstelen. 
Spuit de velgenborstel goed in met velgenreiniger. 
Borstel de velgenreiniger goed per spaak of wieldop gat in. Schrob langer op de pekken waar de vervuiling het hevigst is. Probeer alle velgen binnen 8 minuten te doen. Dit voorkomt indroging.

STAP 4

Maak een kwart van één velg schoon met water (warm water reinigt beter). De Turtle Wax Gorilla Wiel Was Handschoen maakt het schoonmaken nog gemakkelijker. Bekijk of het gewenste resultaat bereikt is. Indien dit het geval is reinig dan alle velgen met water (afspuiten met de tuinslang). Als er nog vaste vervuiling op de velg aanwezig is, herhaal stap 1 t/m 5 tot de velg volledig schoon is.
 Reinig de velgenborstel goed met water en laat deze opdrogen voordat je hem opbergt.

STAP 5

Voor de ultieme bescherming bescherming tegen het inbranden van remstof coat je de velgen met Turtle Wax Original Wax. Naast de krachtige beschermlaag gaan je velgen en wieldoppen er ook eens enorm mooi van glimmen!

STAP 6

Als finishing touch kun je de banden behandelen en verzorgen met een glans product zoals Wet ’N’ Black. Dit product geeft een diep-zwarte, lang houdbare glans op je banden.

Als je de 6 stappen hebt doorlopen stralen je velgen weer als nieuw. Good job!

 

PRODUCTEN WAARMEE JE JE VELGEN OPTIMAAL KUNT REINIGEN

Met de onderstaande producten reinig je niet alleen je velgen maar kun je je velgen ook weer laten glimmen als nieuw.

Hulp nodig? Wij staan 24/7 voor je klaar

Ontvang vrijblijvend, deskundig advies van onze Turtle Wax experts. Start een live chat of bel gratis met de Turtle Wax Hotline op: 070-2211699.