Auto poetsen als een pro: Ken je verschillende autosponzen

Wil jij het auto poetsen tot een hoger niveau tillen? Leer dan je materialen goed kennen. Deze keer alles over de verschillende autosponzen voor de natte wasbeurt. Je leest hoe je ze gebruikt en waar ze in verschillen van elkaar. 

De autospons

Nog steeds één van de meest gebruikte producten voor het schoonmaken van de auto, de vertrouwde gele autospons. Deze spons is bedoeld voor het grovere schoonmaakwerk. Dankzij de grote gaten kan er veel water worden opgenomen en het vuil makkelijk worden uitgespoeld. Spoel hoe dan ook vóór je met een autospons aan de slag gaat wel altijd de auto eerst even af met water. Als je namelijk meteen begint met het schrobben met een spons als er nog veel zand en grof vuil zit kun je krassen veroorzaken in je lak. Spoel de spons ook regelmatig goed uit. Op die manier voorkom je dat eventueel achtergebleven zand over je autolak schuurt. De gele autospons gebruik je altijd met water en een autoshampoo. In ons assortiment vind je verschillende soorten autosponzen. De bekende gele autosponzen, maar ook microvezel autosponzen en insecten autosponzen: 

TURTLE WAX JUMBO SPONS: Deze grote spons met handige vorm die goed in de hand ligt is ideaal voor het snel schoonmaken van alle oppervlakken.

TURTLE WAX HEAVY DUTY SPONS: Deze stevige spons is ideaal voor het intensieve schoonmaakwerk en een stevige krasvrije poetsbeurt.

De microvezelspons 

Microvezel is een zeer fijn materiaal met een zeer absorberende werking. Het absorbeert zowel droog als nat vuil en stof. Door het fijne draad van microvezel is het extra zacht voor de lak van je auto, hier veroorzaak je geen krassen mee. Microvezel is een absolute must voor iedere autoliefhebber. Of het nu in de vorm van een spons, washandschoen of doek is. Dit materiaal ga je vaak nodig hebben tijdens het poetsen van je auto.

TURTLE WAX MIRACLE WASH PAD MICROVEZEL: Deze alleskunner heeft twee kanten. Een kant met een losse microvezelstructuur waardoor zand niet in de spons blijft hangen. De andere zijde is perfect voor het verwijderen van hardnekkig vuil en insecten.

De washandschoen

Ook deze worden doorgaans gemaakt van microvezel. Het voordeel van een washandschoen is dat je gemakkelijk ook kleine hoekjes en randjes kunt schoonmaken. En daarbij kun je een washandschoen ook nog eens in de wasmachine gooien.

TURTLE WAX GORILLA WASH GLOVE: De Turtle Wax Gorilla Wash Glove is een microvezel handschoen waarmee je gemakkelijk je auto kunt wassen, met deze handschoen kan je in alle moeilijk bereikbare hoeken komen.

TURTLE WAX GORILLA WHEEL GLOVE: Deze microvezel washandschoen is speciaal ontwikkelt voor het reinigen van je velgen. In combinatie met een velgenreiniger verwijder je in ene handomdraai remvloeistof en vuil van je velgen.

De insectenspons

Het verwijderen van insecten is niet het leukste, maar wel een belangrijk klusje! Wanneer je dode insecten te lang laat zitten kunnen ze lelijke plekken veroorzaken in de lak van je auto. Omdat insecten de neiging hebben om nogal plakkerig te zijn krijg je al snel de neiging hard te gaan schrobben. Je hebt dan ook een stevige spons nodig om dit klusje te klaren, maar wel eentje die veilig is voor je autolak. Daarom zijn er speciale insectensponzen. Deze hebben een stevige structuur, maar zullen geen krassen in je lak veroorzaken.

TURTLE WAX POWER SPONGE: Deze autospons is de krachtigste spons die er is, de spons is ideaal om vliegen, vet en vuil mee te verwijderen. Let wel op: gebruik deze spons nooit op droge oppervlakken!

 

Dit zijn de meest gebruikte autosponzen voor het nat wassen van je auto. De opties zijn tegenwoordig eindeloos en iedere spons heeft zijn eigen kwaliteiten. Waar ligt jouw voorkeur?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *