Vogelpoep verwijderen van je autolak zonder krassen te veroorzaken

Iedereen herkent dit en heeft dit wel eens meegemaakt. Je parkeert en verlaat de auto. Even later kom je terug en zit er vogelpoep op je auto. Erg vervelend en je kunt er soms helemaal niets aan doen. Vogelpoep op je auto is erg schadelijk voor de lak en het is dus belangrijk om het zo snel mogelijk te verwijderen. Als je de uitwerpselen lang laat zitten, dan kan dit in de lak branden en dan ben je nog verder van huis. Vooral met hoge temperaturen heeft het nog meer prioriteit om snel vogelpoep te verwijderen. Wij helpen jou hoe je vogelpoep het beste kunt verwijderen van je auto, zonder dat de lak wordt beschadigd.

De effecten van vogelpoep op de lak van je auto

De zuren in de uitwerpselen van de vogel kunnen een slechte en bijtende werking hebben op de lak van je auto. Dit komt vooral door de voedsel wat vogels eten. Vogels eten veel eiwitrijke voedsel, zoals vis. Dit heeft een chemische effect in de uitwerpselen van de vogels. Toch denken veel mensen dat de beschadigingen komt door wat vogels eten, maar het heeft niet altijd te maken met het voedsel van de vogels. Temperaturen in combinatie met vogelpoep spelen, dankzij aanwezige zuren, nog een grote rol bij het vernietigen van de lak op je auto.

Het effect van temperaturen op de autolak

Wanneer het warm wordt en je auto staat in de zon, dan zet je autolak uit en wordt dit zachter. Als het dan weer afkoelt in de schaduw of later op de dag, zoals in de avond en nacht, dan gaat de lak weer krimpen. Tijdens het krimpen gaat de lak zichzelf nestelen en vormen rond de vogelpoep die ligt op je auto. Dit wordt een doffe en lelijke plek.

Belangrijk: verwijder vogelpoep zo snel mogelijk

Daarom is het van belang om zo snel mogelijk de vogelpoep van je auto te verwijderen. Maar hoe kan je vogelpoep op de beste manier van je auto lak verwijderen? Dat leggen wij hieronder helemaal voor jou uit!

Het verwijderen van vogelpoep op je auto

Wat kun je het beste doen zodra je vogelpoep op je auto hebt? Zo snel mogelijk de vogelpoep op je auto verwijderen door middel van de stappen hieronder te volgen;

  1. Breng water aan op de vogelpoep.
  2. Maak gebruik van een zachte, natte doek, leg dit op de vogelpoep en laat het inweken. (hoe droger de vogelpoep, hoe langer je het in zal moeten weken)
  3. Lang genoeg ingeweekt? Veeg dan rustig en voorzichtig de vogelpoep van je lak. Druk en veeg niet te hard, want in vogelpoep kunnen hard delen zitten die krassen veroorzaken.
  4. Was de gebruikte doeken of gooi ze direct weg. Was direct grondig je handen, want vogelpoep kan infecties veroorzaken.

Gebruik bij voorkeur goede schone microvezeldoeken en gooi deze direct in de was na gebruik. Zo houdt jij je auto vogelpoepvrij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *