Wat is autoshampoo?

Autoshampoo is het wasmiddel voor je auto. Deze speciaal ontworpen shampoo verwijdert vuil van je autolak en ramen, zonder deze te beschadigen of aan te tasten. Autoshampoo verwijdert hardnekkig vuil zonder je autolak te beschadigen. Kom in dit blogbericht meer te weten over autoshampoo.

Wat is autoshampoo?

Vuil zit vaak goed vast aan de auto en kan daardoor niet verwijderd worden met enkel water. Autoshampoo is zo ontworpen dat deze met dank aan verschillende actieve stoffen, inactieve stoffen, chemicaliën, moleculen en eigenschappen het vuil los kan krijgen zonder lakschade te veroorzaken. We leggen uit hoe dit werkt.

Hoe werkt autoshampoo?

Als we het proces scheikundig gaan uitleggen haakt waarschijnlijk een groot deel af. Het komt erop neer dat autoshampoo zo is ontworpen dat deze het vuil als het ware optilt van de auto, of nagenoeg optilt, waardoor een kleine beweging met een microvezeldoek of washandschoen voldoende is om het vuil op te pakken en te verwijderen. Op deze wijze wordt de autolak zoveel mogelijk ontzien. Verder is autoshampoo zo ontworpen dat deze zich over het oppervlakte verspreid zoals thee zich door water spreidt.

Voordelen van autoshampoo

Zoals je al hebt gelezen heeft autoshampoo meerdere voordelen. Maar er is meer;

  • Autoshampoo weekt hardnekkig vuil los zonder de lak te beschadigen
  • Autoshampoo verspreidt zich door water over het oppervlakte.
  • Veel autoshampoo’s hebben tegenwoordig toevoegingen waardoor er gelijk een bescherming als wax, sealant of keramische coating op je autolak wordt aangebracht.
  • Autoshampoo heeft vaak een lekker geurtje.
  • Autoshampoo is ook ontworpen om vuil van je autoruiten, rubber en kunststof te verwijderen.

Auto wassen zonder autoshampoo

Een alternatief voor autoshampoo is een allesreiniger of andere huishoudelijke schoonmaakmiddelen. Ook afwasmiddel wordt vaak genoemd als alternatief voor autoshampoo. Deze middelen zijn niet ontworpen om vuil op te tillen en veilig te verwijderen. Je schraapt het vuil met deze middelen dus over je autolak met krassen en andere oneffenheden als gevolg. Verder, in tegenstelling tot autoshampoo, verwijderen huishoudelijke schoonmaakmiddelen ook andere nuttige stoffen zoals autowax. Ons advies is om gewoon gebruik te maken voor autoshampoo voor het beste resultaat en om negatieve effecten aan de auto te voorkomen.

Waar te koop?

Natuurlijk kun je autoshampoo ook kopen bij de Action, Hubo, Hornbach of Gamma. Wil je het beste resultaat en geef je om je auto? Dan raden wij aan om een premium merk te kopen. Premium merken zijn vaak niet veel duurder, maar leveren over het algemeen betere resultaten waardoor je harde poetswerk nog beter beloond wordt. Uiteraard staan wij honderd procent achter de nummer één, Turtle Wax, maar je kunt ook gaan een bekend merk als Meguiars. Bekijk eens ons aanbod en vind de beste autoshampoo van TurtleWax. Ook hebben we altijd package deals zoals de was & was package deal. Zo was en wax je je auto tegen lage kosten met de beste producten.

Meer weten over autoshampoo of andere producten? Lees dan onze blog vol tips en tricks eens door!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *