palm plant wax

Wat is Turtle Wax Carnauba Wax?

Er zijn vele soorten autowaxen en de Turtle Wax Carnauba wax is er één van en verwijs naar de Carnauba autowaxen. Wat is Carnauba wax en wat is het verschil met normale autowax? Je leest het allemaal in dit blogbericht!

Waarom je je auto moet waxen

Autowax beschermt de autolak tegen vuil en andere invloeden die schade kunnen aanbrengen. Bepaalde typen vuil kunnen op termijn zelfs het plaatwerk en/of de carrosserie aantasten. Naast bescherming van je autolak zorgt autowax voor een mooie diepe glans. Meer weten of waarom je je autolak zou moeten beschermen met autowax? Lees dan ons blogbericht over de beste autolak bescherming die je zelf toe kunt passen.

Wat is Carnauba wax?

Carnauba wax is een organische autowax op plantbasis en wordt gemaakt van een bepaalde soort palmboom uit Brazilië. Deze boom staat ook wel bekend als de “Tree of life”. De waxachtige substantie bescherm de palmboom tegen de felle hitte op het Zuid-Amerikaanse continent. Carnauba Wax wordt vooral gebruikt door autoliefhebbers en wordt gezien als de ultieme wax voor auto’s. Natuurlijk wordt de wax, na het afnemen van de palmboom, eerst met wat andere substanties vermengd voordat het als autowax gebruikt kan worden. Carnauba car wax is de hardste natuurlijke wax die we kennen en staat bekend om zijn duurzame en verbeterde resultaten. Carnauba wax garandeert een diepe glans in de autolak.

Carnauba wax vs normale autowax?

De keuze tussen Carnauba wax en normale Synthetische wax hangt af van de mate van glans en de mate waarin je je auto wilt gaan waxen. Heb je liever een diepere en mooiere glans in je autolak? Dan is Carnauba Wax zeker de betere keuze. Heb je liever een autowax die lang meegaat en geef je minder om glans? Dan kun je beter kiezen voor de normale synthetische autowax. Normale autowax zorgt zeker voor een glans, maar kan niet tippen aan de Carnauba wax. Zoek je het beste van beiden? Dan kun je autowax met Carnauba wax combineren. Breng eerst een laag normale autowax aan gevolgd door een laag Carnauba autowax. Je hebt een langdurige beschermde waxlaag die tevens een hoogglans uitstraling geeft.

Hoelang blijft Carnauba wax werken?

Het is lastig te zeggen hoelang autowax, werkt omdat er veel verschillende invloeden zijn. Denk aan het weer, het gebruik, hoevaak de auto wordt gewassen etc. Over het algemeen gaat een goede Carnauba wax één tot vier maanden mee. Normale autowax gaat ongeveer vier tot twaalf maanden mee. Dit is sterk afhankelijk van het gebruik.

Turtle Wax Carnauba

Carnauba wax kopen?

Benieuwd naar wat Carnauba wax voor jouw auto zal doen? Bestel de hoogwaardige Turtle Wax Carnauba Wax in onze webshop en ontdek de kracht van de Carnauba wax!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *