auto ruitenwisservloeistof ruitensproeiervloeistof

Welke ruitenwisservloeistof kun je het beste kopen?

Ruitenwisservloeistof is wellicht niet het eerste waar je aan denkt bij het onderhoud van je auto, maar zeker niet het minst belangrijkst. Wanneer je autoruit vol insectenresten, vogelpoep, zand of ander vuil zit, wil je dit wel snel kunnen verwijderen om volledig zicht op de weg te kunnen houden. In dit blogbericht nemen lichten we de typen ruitenwisservloeistof uit en leggen we uit hoe je deze kunt bijvullen.

De verschillende typen ruitenwisservloeistof

Over het algemeen zijn er twee verschillende ruitenwisservloeistoffen. De ene versie is voor de zomer en heeft doorgaans een roze of gele kleur. De ruitenwisservloeistof voor de winter heeft vaak een blauwe kleur en bevat antivries. Hierdoor is de ruitensproeiervloeistof bestand tegen lagere temperaturen. De ruitensproeiervloeistof van Turtle wax is gemaakt voor de zomer en kan een temperatuur aan tot vijf graden onder nul.

Hoogwaardige ruitenwisservloeistof van Turtle Wax

Uiteraard adviseren wij onze klanten om ruitenvloeistof van het merk Turtle Wax te gebruiken. Producten van Turtle Wax zijn van hoge kwaliteit. In ons assortiment hebben we een vijf liter verpakking met ruitenwisservloeistof. Deze Turtle Wax Screen Wash kun je zonder problemen bij de huidige vloeistoffen gieten. De Turtle Wax ruitenwisservloeistof is geschikt voor alle auto’s, ruikt lekker en verwijdert alle soorten vuil van je autoruiten. Zelfs vet en aangekoekte insectenresten verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Ruitenwisservloeistof bijvullen

Een vraag die veel voorkomst is “Waar moet ruitenwisservloeistof in?” en “Welke ruitenwisservloeistof moeten we gebruiken?”. Op de tweede vraag hebben we al antwoord gegeven. Waar de ruitenvloeistof in moet hangt af van het merk auto en we adviseren dan ook het instructieboekje te raadplegen indien je er niet uit komt. Over het algemeen kun je de ruitensproeiervloeistofreservoir bijvullen door de volgende stappen te volgen;

  1. Open de motorkap middels de hendel.
  2. Zet de motorkap vast door hem op de daarvoor ontworpen standaard te zetten. Hou er rekening mee dat er een windhaak onder je motorkap kan zitten waardoor je hem niet zomaar omhoog kan tillen na het ontgrendelen.
  3. Normaal gesproken zie je het ruitensproeiervloeistofreservoir direct zitten. Op dit reservoir staat een plaatje van een raam en straaltjes water.
  4. Vul het reservoir en draai de dop er weer op. Soms staat er een minimale en maximale niveau aangegeven op het reservoir. Controleer bij het vullen of dit bij jouw auto ook het geval is en hou het niveau binnen deze marge.

Autoruit reinigen zonder ruitenwisservloeistof

Natuurlijk kun je je autoruiten schoonmaken zonder ruitenwisservloeistof. Wil je ze snel een grondige schoonmaakbeurt geven? Maak dan gebruik van een glasreiniger als Turtle Wax Clearvue Glass Clean. Geef je autoruiten vervolgens een waterafstotende glasscoating met Turtle Wax Vlearvue Rain Repellent. Deze anti regen coating zorgt ervoor dat je altijd goed zicht op de weg hebt, ook bij regenbuien. Bekijk al onze glasreinigers in de webshop.

Heb je na het lezen van dit blogbericht nog vragen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Wij schrijven met regelmaat tips en tricks voor een zo schoon en glanzend mogelijke auto. Je vind al onze artikelen hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *