Je auto en je lakwerk beschermen tegen strooizout, pekel en corrosie

Strooizout in combinatie met vocht en temperatuurwisselingen is het slechts denkbare wat er is voor je auto. Niet alleen je lakwerk heeft in het najaar aan deze weersomstandigheden te lijden, ook je velgen, banden, chroom, trim en rubbers hebben het zwaar.

Wat te doen tegen strooizouten en pekel?

Het is van belang het invretende strooizout altijd zo snel mogelijk te verwijderen. Bezoek, als de Rijkswaterstaat gaat strooien, regelmatig de wasstraat of was je auto zelf. Het afspuiten van je velgen, remmen, bumper en motorkap met de tuinslang raden we aan wekelijks bij te houden.

Wat veroorzaakt strooizout en pekel allemaal voor schade aan mijn auto?

Bijna iedereen heeft last van steenslag en kleine schades. Die maken je lakwerk extra kwetsbaar voor roestvorming zeker in combinatie met strooizout. Steenslag schade gaat gelijk roesten als het met strooizout in aanraking komt. Eerst komt er een beetje roest, daarna komen er van die bekende ‘bloemkolen’ in of onder je lakwerk. Als je het zover laat komen is de lakschade niet meer zonder spuiten te repareren.

Zelfs het rubber van je banden en kunststof bodywork strips drogen uit door de winterse omstandigheden in combinatie met strooizout en pekel. Bij je banden zie je dat de wang van de band kleine haarscheurtjes gaat vertonen. Dit betekend dat de wang van de band is uitgedroogd.

Plastic en kunststof sierstrips ook wel ‘trim’ genoemd slaan met het pekelen in de winter wit en dof uit. Als je er niet snel bij bent kan de schade blijvend zijn.

Voorkomen is beter dan genezen

Omdat voorkomen altijd beter is dan genezen is het belangrijk je auto altijd voor te bereiden op de winter. In dit artikel gaan we dieper in op de stappen de je moet maken om je auto klaar te stomen voor de winter zodat eventuele schade tot een minumum beperkt kan worden.

Stap 1: Zet je auto in de wax

Het is altijd het beste om je auto goed in de wax te hebben staan. Vuil hecht dan minder snel, je auto lakwerk is sneller schoon en de wax beschermt je auto lak tegen de weersinvloeden. In de winter voorkomt de wax coating op je auto roestvorming, oxidatie en het dof worden van je lakwerk. Zeker op de plekken waar steenslag schade zit. Zorg daarom dat je auto winterklaar is VOOR dat er gestrooid word.

Het beste wax product voor de winter is Turtle Wax Original Wax. De volledig synthetische original wax hecht beter dan de natuurlijke carnauba wax.

Elke week je auto opnieuw in de wax zetten is onpraktisch. Er zijn speed waxen van Turtle Wax die je snel de bescherming geven die je nodig hebt. De best beschermende speed wax is Liquid Shine.

Zet in het winter seizoen elke maand je auto in de wax en houd de oppervlaktes die het meeste te voorduren krijgen wekelijks bij met Liquid Shine. Zo zorg je dat Strooizout geen kans krijgt om je lakwerk verder te beschadigen of je lak dof te maken.

Stap 2: Bescherm je exterieur

Voor je plastic trim, bumpers, sier-strips en rubbers is het verstandig om het kunststof te beschermen tegen uitdroging. De winterse weersinvloeden met pekel en zout drogen je kunststof uit. Een goed product om de winter en pekel voor te zijn is Exterior Plastics van Turtle Wax. Dit product voedt het kunststof en beschermt. Te gebruiken op alle ongelakte kunststof onderdelen, zoals bumpers, sier-strips en rubbers. De verzorgende emulsie bevat een unieke combinatie van polymeren en siliconen. Het zorgt voor glans en beschermt tegen uitdroging.

Stap 3: Bandenonderhoud

Om je banden in het winterseizoen in topconditie te houden raden we aan om de wangen van je banden te behandelen met bandenglas. Dit zorgt er voor dat je banden niet uitdrogen en haarscheurtjes ontwikkelen. Je banden zijn dan beter bestand tegen stoeprandjes en andere schade

Voor de mensen die een snelle ‘all in one’ oplossing zoeken is Tire en Bumper Gel de oplossing. Dit product is geschikt om zowel je kunststof als je banden in top conditie te houden.

Stap 4: HERSTEL DE GLANS EN HELDERHEID VAN ALLE GLASOPPERVLAKKEN

Met al die regen en nat druilerig weer zijn je ruiten constant vies. Vuil hecht goed aan ander vuil en oneffenheden en daardoor word je zicht nog slechter. Zorg daarom voor een glascoating op je voorruit of al je ruiten.

Iedereen kent Rain-X wel van vroeger. Turtle Wax heeft iets beters ontwikkeld. Het heet Clearvue Rain Repellent. Deze glascoating zorgt er voor dat regen en sneeuw niet hechten aan je ruit en er moeiteloos afglijden. Je ruitenwisser hoef je niet of minder aan te zetten en ze hebben ook minder weerstand in gebruik. Als je je auto winterklaar wilt maken is dit een absolute must!

PRODUCTEN WAARMEE JE JE AUTO WINTERKLAAR MAAKT

Met de onderstaande producten maak je je auto snel en eenvoudig winterklaar.

Hulp nodig? Wij staan 24/7 voor je klaar

Ontvang vrijblijvend, deskundig advies van onze Turtle Wax experts. Start een live chat of bel gratis met de Turtle Wax Hotline op: 070-2211699.