zwarte-auto-poetsen-tips

Zwarte auto poetsen: Zo doe je dat

Het poetsen van een zwarte auto luistert nauw. Je ziet er snel strepen en vlekken op als je het niet goed aanpakt. Maar het resultaat van een spiegelende zwarte auto is onbetaalbaar. Daarom geven we je hier de gouden tips hoe jij voortaan streeploos je zwarte auto gaat poetsen. 

Poetsproducten voor zwarte autolak

De ene kleur is de andere niet. Zeker niet als het om poetsen gaat. Iedereen met een zwarte auto weet hoe snel je toch nog vlekken ziet na het wassen van je auto. Dit kan komen door zeepresten die opdrogen. Die zie je op zwarte autolak nu eenmaal beter dan op andere kleuren. Daarom zijn er voor zwarte auto’s ook speciale poetsproducten ontwikkeld. Want eerlijk is eerlijk, een zwarte glimmende auto straalt natuurlijk wel klasse uit. Om een goed resultaat van je poetsbeurt te krijgen is het dan ook aan te raden om de middelen bedoeld voor zwarte auto’s te gebruiken. Die laten minder snel strepen en vlekken achter op je zwarte lak. Turtle wax heeft hiervoor de Turtle Wax Black Box ontwikkeld. Een zorgvuldig samengestelde lijn aan producten die speciaal bedoeld zijn om zwarte lak weer in kleur en glans te herstellen. 

Stap voor stap je zwarte auto poetsen

In de video krijg je al een indruk van hoe de Turtle Wax Black met Jet Black producten gebruikt wordt. Maar we gaan alle stappen rustig met je doorlopen. Zeker wanneer de zwarte lak van je auto wat verwaarloosd is en dof is, raden we je aan alle stappen af te werken om de lak weer in zijn diepe zwarte glans te herstellen. 

1. Reinigen met Black Pre-Wax cleaner

De eerste stap van het herstellen van lak of het poetsen van je auto is altijd reinigen. Zand en andere restanten kunnen tijdens het poetsen krassen veroorzaken. Spoel je auto grondig en zet hem droog uit het directe zonlicht. Doe dit altijd voordat je een auto gaat poetsen. Wanneer je auto schoon en droog op een beschutte plek staat kun je gaan beginnen met de diepte reiniging. Deze pre-wax cleaner herstelt de zwarte kleur en verwijdert lichte krassen. Je brengt hem met cirkelende bewegingen aan op de lak. Gebruik hierbij altijd een schone, droge applicator. Deze zit ook in de Turtle Wax Black Box. 

2. Poetsen met detailer spray voor zwarte lak

In de Turtle Wax Black Box vind je ook een detailer spray voor zwarte auto’s. Deze zwarte detailer spray gaan we in twee stappen gebruiken. In deze stap gebruiken we hem op de pre-wax uit te poetsen. Spray de Black Spray Detailer direct op de lak of op een microvezeldoek en wrijf met draaiende bewegingen. Zorg ook hierbij altijd weer dat je een schone, droge microvezeldoek gebruikt. 

3. Waxen met Black Carnauba Wax

Na zo’n intensieve poetsbeurt wil je natuurlijk dat je auto zo lang mogelijk die intense zwarte glans behoudt. Om dat voor elkaar te krijgen gaan we de auto in de wax zetten. De waxlaag geeft niet alleen een extra intense glans, maar geeft je auto ook een beschermlaag waardoor water en vuil makkelijker van je lak afglijdt. In de Black Carnauba Wax is zwart pigment en een UV-remmer toegevoegd die je auto nog intenser zwart houden. Breng de wax aan met een spons applicator en laat opdrogen. Tijdens het droogproces creëert de wax een lichte waas. 

4. Poetsen met detailer spray

Dit is de tweede keer dat we de Black Spray Detailer erbij pakken. Dit keer om de wax volledig op te poetsen. Eigenlijk doe je hier hetzelfde als bij stap 2, wrijf met een schone en droge microvezeldoek de detailer spray met draaiende bewegingen uit op je lak. Doordat je de auto nu in de wax hebt gezet, ontstaat er nu een hoogglans effect. Blijf poetsen totdat dit effect overal te zien is. Het is heel belangrijk dat je poetsdoek echt schoon is. Als deze op de grond valt, pak dan gewoon een nieuwe. Een klein vuiltje kan tijdens het poetsen voor een lelijke kras zorgen.

 

zwarte-auto-poetsen-tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *